Şevketi Bostan

Son güncelleme: 19.03.2006 09:47
  • Şevketi Bostan Tarifi - Şevketi Bostan Nasıl Yapılır - Şevketi Bostanın Yapılışı

    noimage

    Malzemeler:

    yarım kg şevketi bostan
    150 gr kuşbaşı et
    1 baş soğan
    zeytinyağı
    1 su bardağı sıcak su
    tuz

    Yapılışı:

    Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında çeviriyoruz. Eti ekleyip kavuruyoruz. (dana eti kullanıyorsak önce eti biraz pişirip, sonra şevketi bostanı eklemek gerekiyor) Üzerine, yıkanmış ve doğranmış şevketi bostanı ekliyoruz. Biraz karıştırıp suyunu ve tuzunu ekliyoruz. Yumuşayana kadar pişiriyoruz.

    Ben düdüklü tencere kullanıyorum, 20- 25 dakikada pişiyor. 1 su bardağı su düdüklü için, normal tencerede su miktarı artırılmalıdır.

    Ben sade sevdiğim için yapmadım ama isteyen piştikten sonra yumurta sarısı ve yoğurtla terbiye yapabilir. (1 yumurta sarısı+2 kaşık yoğurt, çırpılıp üzerine eklenir ve 1 dakika sonra ocak kapatılır.)
#27.12.2005 13:54 0 0 0
  • ellerine sağlık çok gzüel tarifler
#27.12.2005 16:04 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 03:38 0 0 0
  • paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 16:50 0 0 0
  • Ellerine emeğine sağlık.
#19.03.2006 09:47 0 0 0