Kremalı İncirli Kek

Son güncelleme: 19.03.2006 00:22
  • noimage

    Malzemeler:

    Kek için:
    - 2 adet yumurta
    - 1 su bardağı toz şeker
    - 1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ (tercihen mısırözü)
    - 1 çay bardağı süt
    - 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi
    - 7 adet kuru incir
    - 1 çay kaşığı tarçın
    - 1,5 su bardağı un
    - 1 paket kabartma tozu

    Krema için:
    - 2,5 su bardağı süt
    - 1 su bardağı toz şeker
    - 1 yumurta sarısı
    - 50 g margarin / tereyağı
    - 3 yemek kaşığı un
    - 1 paket vanilya
    - 1 limon kabuğu rendesi

    Süsleme için:
    - Dilediğiniz kadar çekilmiş ceviz içi

    Yapılışı:

    1. Yumurtalarla toz şekeri mikserin önce düşük sonra yüksek devrinde iyice çırpın.
    2. Sıvıyağı ve sütü ekleyip çırpmaya devam edin.
    3. Çekilmiş cevizi ve yıkayıp minik doğradığınız kuru incirleri ekleyin (eklemeden önce una bularsanız daha iyi olur).
    4. En son birlikte elediğiniz tarçın, un ve kabartma tozunu ekleyip hafifçe karıştırın.
    5. Hamuru yağlanmış kare borcama dökerek, önceden 175 C ısıtılmış fırında üzeri koyu kahverengi olana dek pişirin. Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakın.
    6. Krema için yağ haricindeki tüm malzemeyi bir kaba alın, ocağa koymadan önce çırpma teli veya mikserle iyice karıştırın. Daha sonra ocağa alıp karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce yağı ekleyin, karıştırarak yağı eritin (sonradan eklenen yağ kremanın parlak olmasını sağlar). Ocağı kapatıp kremanın ılıması için biraz bekleyin.
    7. Soğuk kekin üzerine ılık kremayı dökün, kare dilimler halinde kesin. Cevizle süsledikten sonra servis yapın.
#28.12.2005 10:45 0 0 0
  • Bunu mutlaka deneyecegim cok guzele benziyor ellerine saglik dell
#28.12.2005 11:04 0 0 0
  • ellerine sağlık çok güzel
#28.12.2005 23:09 0 0 0
  • paylaşımınız için teşekkürlernoimage
#29.12.2005 15:01 0 0 0
  • tarifiniz için teşekkürler
#05.01.2006 08:34 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:18 0 0 0
  • T Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:22 0 0 0