Kremalı Fırın Sütlaç

Son güncelleme: 18.08.2010 13:26
  • Kremalı Fırın Sütlaç tarifi - Kremalı Fırında Sütlaç nasıl yapılır

    Malzemeler

    1 kahve fincanı pirinç
    1 kahve fincanı pirinç unu
    yarım kahve fincanı nişasta
    1 lt süt
    1,5 su bardağı şeker
    1 paket vanilya
    1 adet yumurta sarısı
    yarım paket (100ml) krema

    noimage

    Hazırlanışı

    Süt, şeker ve kremayı bir tencerede kaynatın. Aynı zamanda pirinçleri ise başka bir tencerede bir su bardağı su ile haşlayın. Bir kasenin içerisinde yumurta sarısı, pirinç unu ve nişastayı yarım su bardağı su ile ezin ve kaynayan süte yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Haşlanmış pirinçleri de suyu ile birlikte süte ekleyin. Yaklaşık 5 dakika koyulaşıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Ocaktan almadan önce vanilyayı da ekleyin. Son olarak fırın kaselerinize sütlacınızı boşaltıp, fırın tepsisine yerleştirin. Tepsinin içerisine taşmayacak şekilde su doldurmayı ihmal etmeyin. 200 derecede mümkünse fırının ızgara kısmını çalıştırarak sütlaçların üzerini kızartın. Burada dikkat etmeniz gereken fırındaki sütlaçları sık sık kontrol ederek üzeri kızarınca almanız. Servis ederken üzerini fındık ya da ceviz ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun..
#18.08.2010 13:26 0 0 0