kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
top karabiber
yarım paket krema
1 su bardağı konserve garnitür(karışık)
Yapılışı:
1- Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3' er parçaya bölün.
2- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin. Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
3- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın.
4- Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın. Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın.
5- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın.