Kremalı Somon

Son güncelleme: 04.04.2010 23:44
  • Kremalı Somon Tarifi - Kremalı Somon Nasıl Hazırlanır - Kremalı Somonun Yapılışı

    Malzemeler:

    kişi başı 1 adet somon dilimi ya da filetosu
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    tuz
    top karabiber
    yarım paket krema
    1 su bardağı konserve garnitür(karışık)

    Yapılışı:

    1- Somon dilimlerini (filetosunu) keskin bir bıçak yardımıyla 3' er parçaya bölün.
    2- Fırın tepsisine alüminyum folyo serin ve somonları üzerine dizin. Zeytinyağını balıkların üzerinde gezdirin, tuz ve top karabiber serperek folyonun ağzını kafatın 200 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirin.
    3- 15 dakika sonunda folyoyu açın ve somonları 5 dk daha fırınlayın.
    4- Buzdolabında soğutulmuş yarım paket çiğ kremayı mikserde yüksek devirde koyulaşana kadar çırpın. Süzüp sudan geçirdiğiniz garnitürü kremaya katarak karıştırın ver servis tabağına yayın.
    5- Fırından aldığınız somonları kremanın üzerine dizerek servis yapın.
#04.04.2010 23:44 0 0 0