- 200 g tereyağı / margarin
- 1/2 su bardağı pudra şekeri
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı kişniş
- 1/2 çay kaşığı kakule
- 1/2 çay kaşığı tarçın
- 1/2 çay kaşığı karanfil
- 1 su bardağı çekilmiş badem
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5-3 su bardağı un
Yapılışı:
1. Oda sıcaklığındaki yağı pudra şekeri ile birlikte mikserle 2 dk kadar çırpın.
2. Portakal kabuğu rendesini, döverek incelttiğiniz baharatları ve vanilyayı ekleyerek tümü karışıncaya dek çırpın.
3. Mikseri çıkartıp önceden hazırladığınız bademleri ekleyin. Kabartma tozunu ve unu yavaş yavaş ekleyip yoğurarak elinize yapışmayan bir hamur yapın. Hamuru streç filmle sararak buzdolabına koyun, 1 saat bekletin.
4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın, yağlanmış tepsiye dizin. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 25-30 dk kadar pişirin.
Ellerine saglik tarif icin ama dikkatimi ceken su oldu Kisnis var icinde biz onu genelde yemeklere kullanirdik acaba kurabiyede nasil bir tat olur denemek lazim cok tesekkurler tekrar