Profiterollü Pasta

Son güncelleme: 19.03.2006 00:32
  • noimage

    Kek Malzemeleri:

    200gr bitter çikolata
    200gr tereyağı, küçük parçalara kesilmiş
    1 yemek kaşığı granül kahve
    85gr kekun
    85gr un
    1/4 tatlı kaşığı karbonat
    200gr muscovado şeker*
    200gr kahverengi şeker
    25gr kakao
    3 yumurta
    5 yemek kaşığı buttermilk (yayık ayran) **

    Krema Malzemeleri:

    200gr bitter çikolata
    284ml çiğ krema
    2 yemek kaşığı kahverengi şeker

    Hazırlanması:

    1- 20cm'lik kek kalıbını yağlayın. Fırını 140C'ye ayarlayın. Çikolata parçalarını bir tavaya kırın. Tereyağı parçalarını ekleyin. Kahveyi 125ml soğuk su ile karıştırıp tavaya ilave edin. Kısık ateşte hepsi eriyene kadar karıştırın.
    2- Bu arada unları, karbonatı, şekerleri ve kakaoyu bir kaba alıp elinizle karıştırın. Ayrı bir yerde yumurtaları çırpıp üzerlerine yayık ayranı ekleyin.
    3- Eriyen çikolata ılınınca çikolata ve yumurta karışımlarını un karışımına ekleyin. Bu karışımı kalıba döküp yaklaşık 1 saat 25 dakika pişirin. (1 saatten sonra kontrol etmeye başlarsanız iyi olur.)
    4- Kek soğurken kremayı hazırlayın. Çikolata parçalarını bir kaseye kırın, kremayı bir tavaya alın, şekeri ekleyip kaynama noktasına getirin. Ateşten alıp kasede çikolataların üzerine dökün. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Keki 3 parçaya kesin. Az bir krema ile katları birbirine yapıştırın. Üzerini bir miktar krema ile kaplayın. Ayrıca hazırladığınız profiterolleri servisten hemen önce üzerine yerleştirip kalan kremayı üzerlerine dökün.
#05.01.2006 23:31 0 0 0
  • harikaa olur herhalde uff bayıldım
#08.01.2006 13:09 0 0 0
  • casper haklısın harika olur.yapıp yiyelim
#09.01.2006 13:46 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:16 0 0 0
  • Teşekkürler ,ellerinize emeğinize sağlık.
#19.03.2006 00:32 0 0 0