Baklava

Son güncelleme: 25.09.2022 18:11
  • noimage
    MALZEMELER

    1 su bardağı sıvı yağ
    1,5 su bardağı süt
    1 yumurta
    1 kabatma tozu
    1 yemek kaşığı sirke
    4-4,5 bardak un

    ŞERBETİ İÇİN

    5 su bardağı su
    6 su bardağı şeker
    bir kaç damla limon suyu
    Şerbeti 10 dk. kaynatıp limon suyunu katın ve ocaktan alın.
    DİĞER MALZEME
    1 paket nişasta
    Bir miktar un (açmak için)
    250 gr. ceviz
    250 gr. margarin veya tereyağ

    YAPILIŞI

    *En üstteki malzeme ile yumuşak bir hamur yapıp 10 dk. kadar dinlendirin.
    Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapın.
    *Nişastayı aynı miktarda un ile karıştırıp.Bununla bezeleri mümkün olduğu kadar açın.(parşömen kağıdı gibi olması gerekiyor)
    *Açtığınız hamuru gevşek bir şekilde oklavaya dolayıp, iki yandan ortaya doğru aşağıdaki gibi büzün.
    *Büzdüğünüz yufkayı kağıt üzerine bir elinizle ucundan tutarak açın.Bu arada büzgüleri bozmamaya dikkat edin.
    *Yufkayı bu şekilde biraz kuruması için 5-10 dk. bekletin.
    *Kenarlarını bıçak ile kesip düzeltin ve çıkan parçalarıda hamurun üzerine koyup cevizini serpin
    *Yufkayı kağıdın iki ucundan tutup ortaya doğru kademe kademe katlayın.Bu işlemi karşılıklı iki taraftan ortaya doğru yapacaksınız.
    *Rulo şekline getirdiğiniz yufkayı 4 cm. kadar uzunlukta kesin.
    *tepsiye sıralayıp bir gün bu şekilde bekletin.
    *Ertesi gün baklavanızın üzerine 1 paket mergarin veya tereyağ margarin karışımını döküp 180 dercede ağır ağır kızarana kadar pişirin.
    *Şerbeti ılık hale gelince tatlınızın üzerine dökün.Burada unutmamanız gereken her ikisininde ılık olmasıdır.
    *Bu ölçü ile yapılan hamurdan bir büyük birde yukarıda gördüğünüz gibi küçük bir tepsi çıkıyor.Tabiki yufkaları yeteri kadar büyük açmak şartı ile...
#29.01.2006 15:05 1 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#29.01.2006 23:26 0 0 0
  • noimage

    offff çok güzel görünüyorlar, teşekkürler.
#13.02.2006 17:37 0 0 0
  • deneyelim ve tadına bakalım, paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#19.02.2006 00:28 0 0 0
#25.09.2022 18:11 0 0 0