Baklava Hamuru ile Makarnalı Börek

Son güncelleme: 02.05.2010 01:09
  • Baklava Hamuru ile Makarnalı Börek Tarifi - Baklava Hamuru ile Makarnalı Böreğin Yapılışı

    noimage

    Malzemeler:

    24 yaprak baklava hamuru
    1 paket kelebek makarna

    iç malzemesi:

    150-200 gr beyaz peynir
    1/2 demet maydanoz
    1 tatlı kaşığı pul biber

    sos malzemesi:

    1 su bardağı süt
    1 su bardağı sıvıyağ
    2 yumurta+1 yumurta beyazı

    üzeri için:

    1 yumurta sarısı,çörek otu

    Yapılışı:

    1. Makarnayı yeteri kadar suda pişirin.Süzgeçte süzüp,1 yemek kaşığı silme tereyağını eritip,karıştırın.Soğutun.Küp doğranmış peynir, kıyılmış maydanoz ve pulbiberi karıştırın.
    2. Sos malzemelerini bir kasede çırpın.Tepsinizi yağlayıp,12 kat yufkayı teker teker aralarına sostan fırça ile sürerek üst üste yerleştirin.
    3. 1/2 su bardağı sos malzemesini makarnaya karıştırıp yufkaların üzerine serin.
    4. Üzerine kalan yufkaları yine sostan üzerlerine sürerek üst üste yerleştirin.
    5. En üste yumurta sarısı sürün.Çörek otu serpip,180 ºC de ısıtılmış fırında altı üstü kızarana dek pişirin.
#02.05.2010 01:09 0 0 0