Bahar Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 14:48
  • noimage

    Malzemeler

    350 gr turp
    400 gr lahana
    200 gr havuç
    100 gr bezelye
    100 gr tere
    1 demet maydanoz
    1 demet frenk maydanozu
    1/2 demet dereotu
    100 gr rendelenmiş permesan peyniri
    3 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı sebze suyu
    Tuz, karabiber

    YAPILIŞI

    Patatesleri ve havuçları soyup, 1 cm kalınlığında dilimlere kesin. Aynı şekilde turpları da soyup, ½ cm kalınlığında dilimleyin. Lahanayı iyice temizleyip, yapraklarını ayırın ve 3 m büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. Temizleme işleminden sonra otları kabaca kıyın ve zeytinyağıyla birlikte permesan peynirini blenderdan geçirip püre yapın. Peşinden tuzlayıp karabiber katın.
    Diğer yandan bir tencere içinde sebze suyunu kaynatın, tuzlayıp karabiber katın. Daha önceden doğradığınız patatesleri, havuçları ve turpları içine katıp, yüksek ateşte 12 dakika kadar kaynatın. Iyice kaynadıktan sonra bzeleyeleri ve lahanayı içine ekleyin ve bir 3 dakika kadar daha kaynamaya bırakın. Permesan peyniri ve otlardan yaptığınız püreyi de kaselere pay edip çorbayı üzerine dökün ve hemen servis yapın.
#19.03.2006 18:43 0 0 0
  • ellerine sağlık
#20.03.2006 04:18 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler eline sağlık
#20.03.2006 14:26 0 0 0
  • noimage
#08.04.2006 19:29 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler,eline sağlık
#23.05.2006 14:48 0 0 0