Balık Çorbası

Son güncelleme: 23.05.2006 14:47
  • noimage

    Malzemeler

    2 kg balık
    1 pırasa
    3 soğan
    4 patates
    3 domates
    1 ekmek
    1 fincan zeytinyağı
    2 diş sarmısak
    1 çorba kaşığı salça
    1 tutam safran
    2 limon
    1 tutam pulbiber
    80 gr kereviz dalı
    160 gr kaşarpeyniri
    Biber
    Tuz

    YapılışıÖncelikle arzu ettiğiniz balığı aldıktan sonra, pullarını temizleyin, içlerini çıkarın ve parçalara kesip yıkayın. Ayrı bir yerde sebzeleri temizleyip yıkayın ve küçük parçalar halinde doğrayın. Soğanı zeytinyağı ile kavrun. Parça balıklar ile pırasa ve kerevizi ilave edin. Üç dakika daha kavurduktan sonra salça ve domatesi katın. 2.5 litre (12 su bardağı) soğuk su ilave edin. Patatesler, tuz, biber, safran ve sarmısak ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlarken üzerinde oluşan köpüğü alın ve 30 dakika yavaş yavaş kaynatarak pişirin. Ateşten aldığınız çorbayı mikser veya başka bir ezme aleti ile ezin. İnce delikli bir süzgeçten geçirin ve bir taşım kaynatın.
    Çorbanın yanında servis etmek için ekmeği madalyon şeklinde kesin. Ekmeklerin üzerine biraz zeytinyağı gezdirerek fırında kızartın. Kaşarı rendeleyin ve servis için bir kaba koyun. Çorbanın kıvamını, rengini ve çeşnisini gözden geçirin ve hazırladığınız garnitürlerle birlikte servis edin.
#19.03.2006 18:48 0 0 0
  • tariflerin için sağol
#20.03.2006 04:18 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#20.03.2006 14:24 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#08.04.2006 20:56 0 0 0
  • Paylasim icin teşekkürler
#08.04.2006 22:57 0 0 0
  • tarifin için teşekkürler,eline sağlık
#23.05.2006 14:47 0 0 0