Zeytinyağlı Yalancı Sarma

Son güncelleme: 31.07.2010 23:50
  • Zeytinyağlı Yalancı Sarma Tarifi - Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı - Zeytinyağlı Yalancı Sarma Malzemeleri

    noimage

    Malzemeler

    3-4 su bardağı pirinç
    1 adet ince doğranmış soğan
    1,5 yemek kaşığı domates salçası varsa biber salçası da karıştırılarak eklenebilir
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı nane
    pulbiber
    25-35 adet arası yaprak
    (dileyen pirincinin içine düğüde karıştırabilir onunda ölçüsü yarım su bardagı kadar olabilir ama ben sade yaptım)

    Pişirirken üzeri için:
    1 yemek kaşığı sulandırılmış salça
    yarım litre su
    dilimlenmiş limonlar
    3 yemek kaşığı zeytinyağı.

    Hazırlanışı

    Satın aldığımız yaprakları bir tencere içinde sıcak suda 15-20 dk haşlıyoruz. Diriliği kaybolan yaprakları suyunun süzülmesi için bir kaba koyuyoruz. Öte yandan da bütün malzemelerimizi bir kap içinde hepsini karıştırıp harmanlıyoruz. Yapraklarımızı artık sarma işlemine başlayabiliriz, yaprağımızın arasını açarak bir de tatlı kaşığı yardımıyla bir kaşık malzemeden alarak yaprağımızın arasına koyarak başlıyoruz.. Bu şekilde hem malzeme hem yaprak bitene kadar sarın tencerenizin içine özenle daire şeklinde oluklar yaparak yerleştirme yapın ki pişerken eşit ve dağılmadan pişsin bu şekilde dolan tenceremize sulandırılmış salçasını da üzerine gezdirelim zeytinyağımızı da bir güzel etraflıca dökmeyi unutmayalım,ve yarım litre su dökerek üzerine limon dilimleri kesip yerleştirerek kısık ateşte 2,5-3 saat pişirmeye bırakalım. Pişerken üzerine uygun bir tabak koyun ki yapraklar dağılmasın arada yaprağınızın suyunu kontrol edin ki en alt kattaki yapraklar yanmasın. Biten suyunu da az az tazeleyelim, pirinçleri eger tam olşarak pişmisse servise hazırdır. Afiyet olsun.
#31.07.2010 23:50 0 0 0