Baklava Yufkasından Börek

Son güncelleme: 11.08.2010 12:16
  • Baklava Yufkasından Börek nasıl yapılır - Baklava Yufkasından Börek tarifi

    Çıtır çıtır, lezzetli ve yapımı kolay börekler...

    MALZEMELER

    * 1/2 kg. baklavalık yufka
    * 150-200 gr. beyaz peynir
    * 5-6 dal maydanoz
    * Yufkaları yağlamak için sıvı yağ ve su
    * 1 yumurta sarısı
    * Üzeri için; çörek otu ve susam

    noimage

    TARİF

    Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın. Peynirle karıştırıp bir kenarda bekletin.

    Daha sonra dikdörtgen şeklinde olan yufkalardan birini tezgahın üzerine serin. Üzerine bir kaşık sıvı yağ bir iki kaşık su gezdirip bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün. Bu şekilde 3 kat yufkayı üst üste hazırlayın.

    Hazırladığınız yufkanın bir tarafına peynir koyup rulo şeklinde sarın ve dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

    Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.

    Böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin. Sıcak olarak servis edin.

    NOT: Soğuduğunda börekler biraz sertleşiyor. Soğumuş olan börekleri tekrar tavada ısıtıp yiyebilirsiniz.
#11.08.2010 12:16 0 0 0