Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Kumluca Antalya

Son güncelleme: 31.08.2010 12:13
  • Antalyadaki İlköğretim Okulları Tanıtımı - Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Hakkında - Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Tanıtım - Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Resimleri - Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Bilgileri - Antalya Antalya Kumluca'daki İlköğretim Okulları Erişim Bilgileri

    noimage


    Okulumuzun Tarihçesi

    Antalya'nın Kumluca ilçesi Adrasan beldesinde eğitim-öğretim hizmetlerinin sürdürüldüğü Adrasan İlkokulu, Çavuş Ortaokulu, Çavuş Çakmak İlkokulu'nun bina olarak yetersiz kalması ve ihtiyaca cevap verememesi üzerine 1985 yılında yeni okul yapımı için çalışmalar başlatılmış, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni okul yapımı için başvuru yapılmıştır. Bunun sonucunda T.C. Orman Bakanlığı Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü'nden 15.000 m2 bir alan 49 yıllığına kiralanmış, 3 katlı 16 derslikli bir okul projesine göre vatandaş devlet işbirliği ile bina yaptırılmıştır. Okul binası yığma tuğla olarak inşaa edilmiştir.


    16 Derslik, 1 Bilişim Teknolojileri sınıfı, 1 Fen ve Teknoloji Sınıfı, 1 müdür odası, 1 hizmetli odası, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 1 Harita odası ve arşiv bölümlerinden oluşmaktadır.
    Okul bahçesi 1 metre yüksekliğinde iaşe duvarı ile çevrili olup, bahçe içerisinde; okul öncesi sınıfı olarak kullanılan ortaokul eski binası, okul yemekhanesi, tuvaletler ve sahne ile sahneye bitişik olarak yaptırılıp 2007 yılında yeniden düzenlenen kantin yeri ve depo bulunmaktadır. Ayrıca bahçe içerisinde futbol, voleybol ve basketbol alanları vardır. Çeşitli meyve ağaçlarıyla yeşillendirme yapılmıştır.


    Yeni okul binasında eğitim-öğretim hizmetleri resmi olarak 28.03.1993 yılında ÇAVUŞ MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU adıyla hizmete girmiştir. Okul adı ; köyün adı ile Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un ilk adlarından oluşmuştur.


    1993 yılında sekiz yıllık ilköğretim okulu olarak eğitim öğretime açılan okulumuz 1998-1999 Eğitim- öğretim yılından itibaren taşıma merkesi okul statüsünde olup, Yazır-Merkez Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu,Yazır-Yembe Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu, Yazır- Kiliseyakası Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu ve Yeşilköy Birleştirilmiş Sınıf İlköğretim Okulu öğrencileri okulumuza taşınmaktadır.
    Taşıma öğrencilerine okulumuz yemekhanesinde yemek verilmektedir. Okulumuzun ve Beldemiz ADRASAN'ın ilçemiz KUMLUCA'ya uzaklığı 25 km'dir.

    VİZYONUMUZ

    Çalışanlarının, öğrencilerinin, velilerin ve toplumsal çevresinin mutluluğunu amaçlayan kaliteli bir okul olmak.



    MİSYONUMUZ

    Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda bütün öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerini sağlamak, öğrencilerimizin bilgili, becerili ve kendine güvenen, teknolojik gelişmelere açık, çağdaş, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine olanak yaratan öncü bir eğitim yuvası olmaktır.

    Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu Antalya Kumluca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bir okuldur. Okulun web sitesinden veya aşağıda verilen telefon numarasından; Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğretmenleri, idari personel, okulun imkanları, Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu resimleri (fotoğrafları), okuldaki öğretmen sayısı, öğrenci sayısı, Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencilerinin futbol, basketbol, voleybol v.s. spor dallarındaki başarıları, Çavuş Mehmet Akif İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından yapılan tiyatro, müzik ve resim gibi kültürel faaliyetler ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Bağlı olduğu kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

    Bulunduğu Yer: ANTALYA / KUMLUCA

    Adı: ÇAVUŞ MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU

    Adresi: Çavuş Beldesi Kumluca - Antalya

    Telefon Numarası: 2428835224

    Faks Numarası: 2428835398

    E-mail Adresi: Bilgi Yok

    Web Adresi:ÇAVUŞ MEHMET AKİF İLKÖĞRETİM OKULU :: Adrasan / Kumluca / Antalya

    noimage

    noimage



    Kaynak : webrehberi.biz - www.meb.gov.tr
    Okulunuz Hakkında Bilgi Ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz
#31.08.2010 12:13 0 0 0