NERDE OLURSAN OL

Son güncelleme: 20.04.2008 19:11
  • noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage
    noimage


    Ey Kul,Kil Namazini Çekme Dünya Nazi,
    Sonra Kilarim Diyenin,Dün Kildik Namazini...
    (Arab-i )





    Insan kildigi namazlarla

    Hesap gününde kendisinin elinden tutucak melegini inşa eder,

    Ne denli saglam, nedenli kendine hakim kilarsa namazlarini o kadar dinç bir melektir

    Bekleyen sevdalisini,

    Ne kadar ertelenirse hayrul- vakit

    ayakta durmakta zorlanan, çok çok uzak yollardan

    Çok çok uzun zaman sonra,

    hesabin en koyusunda

    Can tende izdirapta iken,

    Ümitler bitmek üzereyken gelen nurlu yüzlü ihtiyardir namaz&

    Keşkelerin simasidir nurlu yüzlü ihtiyari karşilayan,

    Keşke&

    Keşke namazlarimi hiç geçirmeseydim,

    Keşke zamaninda eda etseydim&

    Coşa coşa,

    Kana kana,

    Oysa Rabbimizle konuşmakti namaz,

    Rabbimizle dertleşmek, onun nur dergahinda onunla bir olmakti&

    Onun saygiyi, sevgiyi, yüceltilmeyi en hak edenin önünde egilmekti namaz&

    Nurlu yüzlü ihtiyari

    Ihtişamli nurlu abidesi melege çevirmekti&

    Sirattan sevinç dolu eglence içinde

    Gögsünü gere

    Geçmekti cennete&

    Namaz,

    Kaldirip gözlerindeki seni uyutan, gerçek güzellikleri firdevsi, adni, kevseri, ve
    daha nice türlü güzellikleri senden gizleyen perdeleri

    Hak olani, pak olani, helal olani, huzuru seçmekti"




    Rabbim cümlemizi namazlarini sahih eda edenlerden eylesin inşalah
#12.04.2006 13:36 0 0 0
  • söyleyecek kelime bulamiyorum, süperötesi bisey...

    Allah razi olsun cristiana..

    Allah hepimizin alnini secde nuruyla nurlandirsin...
#12.04.2006 13:55 0 0 0
  • Allah (c.c) razı olsun güzel yürekli kardeşim.eline emeğine sağlık.rabbim kalbimizden sevgisini,O'nu sevenin sevgisini eksik etmesin.alnımızı secde nuruyla nurlandırsın inşallah.selam ve dua ile
#12.04.2006 13:58 0 0 0
  • Çok güzel olmuş çokk..Ellerine sağlık.

    Kılmamak için bindereden su getirenlere....
#14.04.2006 14:45 0 0 0
  • Çok harika resimler. Her resim yeni şeyler anlatıyor. Biz olsak kılarmıydık onların kıldığı yerlerde namazlarımızı?...
#14.04.2006 15:25 0 0 0
  • Allah hepinizden razi olsun canlar
    bilinmez kardesim namaz insani insana ve Allah(c.c.)'a yakilastiran en buyuk ibadet,nerde olursak olalim namaz her yerde vardir mekanlar degisse bile,namaz kilan insanlar ne guzel oluyor degil mi?



    "Öldükten sonra, namazının ona ne kazandırdığını biliyor musunuz? Namazın misali, sizden birinin kapısının önünde akan ve her gün içine beş kere girip yıkandığı suyu bol ve tatlı bir nehir gibidir. Bu (nehrin) onun üzerinde kir bıraktığını göremezsiniz. Öyleyse, siz ona namazının neler ulaştırdığını bilemezsiniz."


    Selam ve dua ile
#14.04.2006 16:36 0 0 0
  • Her şekliyle ve her haliyle harika olur ibadet. Ama bu resimdekiler benim çok hoşuma gitti doğrusu. tabiri caizse yangından mal kaçırır gibi herkes hemen nereyi bulmuşsa hemen orada namaz kılmaya başlamış...
#14.04.2006 20:52 0 0 0
  • (Bizimle kâfir arasındaki fark namazdır. Namazı terk eden kâfir olur.) [Nesai]

    keske NAMAZ BÜYÜK EMIRDIR konusuyla bu konuyu birlestirebilseydik, ya da söyle diyeyim umarim herkes bu iki konuyu da tiklar ve okur:-) birbirini tamamliyorlar...
#14.04.2006 21:13 0 0 0
  • gulcan57 kardeşime katılıyorum konuların birleştirilmesi iyi olur. konuyu açan arkadaştan Allah razı olsun. Bu resimler uzun uzun cümlelerle ifade edilebilecek olan namaz ibadetini ve önemini ne güzel ifade etmiş. Konuyu açan arkadaşların da rızaları varsa ilgili arkadaşların bu öneriyi dikkate almalarını rica ediyorum. Selametle.
#14.04.2006 21:48 0 0 0
  • Bencede guzel olur,ilgili arkadaslar bunu yapabiliyorsa seve seve konular birlesemesini isterim...
    Selam ve dua ile
#14.04.2006 22:43 0 0 0
  • "Sana vahyedilen Kitab'ı oku ve namazı dosdoğru kıl. Gerçekte namaz, hayasızlıklardan ve kötülüklerden alıkoyar." (Ankebut, 45)

    Günün yorucu ikliminde asude bir hayat yaşamak, ruhen fani alemin kirlerine bulanmamak namazla mümkündür. İnsan ancak namaz ile bu dünyanın dağdağalı, çekici sevdalarından kurtulabilir ve yine ancak namaz ile kendini yaratan Yüce Yaratıcı'ya kulluk vazifesini yerine getirmiş olur. Çünkü o, rehber kitabımız Kur'an-ı Kerim'de "İnsanlar ve cinleri ancak bana ibadet etsinler diye yarattım." (Zariyat, 56) buyururken bize yaratılış gayemizi de hatırlatmaktadır.

    İnsan namaz ibadetini yerine getirirken bu ayeti aklından hiç çıkarmamalı ve yaratılış gayesinin kulluk olduğunu unutmamalıdır. Yaratan Yüce Rabbimiz bizleri önce kendisine ibadet edelim diye yaratmıştır. Namaz da bu manada öyle bir ibadettir ki, o amel ile diğer mubah işlerimiz de bize ibadet sevabı kazandırır.

    Bu manada Bediüzzaman Hazretleri: "Hem namaz kılan diğer mübah dünyevi amelleri, güzel bir niyet ile ibadet hükmünü alır. Bu surette bütün sermaye-i ömrünü ahirete mal edebilir. Fani ömrünü bir cihette ibka eder" buyurmaktadır.

    İbadetleri sadece Rabbimiz bizden istediği için yaparız.. ama onların dünyada ve ahirette pek çok faydası ile tanışırız. Bu vazifelerimiz ile hem dünyamız renklenir hem de ukbamız. Başta kıldığımız namaz, ruhumuza ve kalbimize gıda olur. Günün, zamanın sıkıntılarına bu ruhi kuvvetimiz vesilesi ile dayanabiliriz. Hem kabrimiz aklanır, aydınlanır, hem bizim için sıratta bir Burak hükmüne geçer, hem de inşaallah mahşerde bir berat ile karşımıza çıkar.

    Kıldığımız namazlar günahlarımıza keffaret olur. Bu manadaki bir hadiseyi Ebu Ümame (r.a) şöyle aktarıyor: Biz Rasulullah (aleyhissalatü vesselam) ile beraber mescitte idik. O esnada bir adam geldi ve "Ey Allah'ın Rasulu! Ben bir suç işledim, bana cezasını tatbik eyle!" dedi. Rasulullah adama cevap vermeyince o talebini tekrar etti. Aleyhissalatü vesselam yine sükut buyurdu. Derken namaz vakti geldi ve namaz kılındı. Efendimiz namazdan çıkınca adam yine göründü. Ben de onu takip ettim. Efendimiz'in ona ne cevap vereceğini merak ediyordum. Aralarında şu konuşmalar geçti:

    - Evinden çıkınca güzelce abdest almış mıydın?
    - Evet ey Allah'ın Rasulü!
    - Sonra da bizimle namaz kıldın mı?
    - Evet ey Allah'ın Rasulü!
    - Öyleyse Allah Teala Hazretleri günahını affetti.

    (Buhari, Hudut, 27; Müslim, Tevbe, 44-45)



    Bizi seven, sevdiği için yaratan Yüce Rabbimiz'in bizden istedikleri affımıza vesile olmaktadır. Kıldığımız her vakitte bizi kendimize getirmekte ve asıl vazifemizi, asıl yerimizi hatırlatmaktadır. Bu hatırlama vesilesi ile biz de acizliğimizi hatırlamakta ve Rahman ve Rahim olan Rabbimize sığınmaktayız.

    Yaptığımız secdeler de bizi binlerce şeye boyun eğmeden kurtarmaktadır. Bununla ilgili Muhammed İkbal:

    "Sana ağır gelen o secde var ya
    Binlerce secdeden alıp kurtarır seni." der.

    "Mü'min bir namaz kahramanıdır. Namazla beslenir, namazla coşar, namazla derinleşir, namazla kemiyet ve keyfiyet sınırları üstüne çıkıp sonsuzlaşır." (İbrahim Refik, Edep Ya Hu)

    Namaz sancıma ilaç, yanık yerime merhem
    Onsuz ebedi hayat benim olsa istemem.

    Allah'ın Zikri Hariç Dünya ve İçindekilerin Hepsi Mel'undur. Sabahleyin Kılınan 2 Rekat namaz, Dünya ve içindeki Herşeyden Hayırlıdır.




    Madde ve madde ötesi varlıkları, kâinattaki denge ve düzenin gereği birbirlerinin yararı için yaratan Yüce Allah, insanı kendisi için, kendisine bilinçli ibâdet etmesi için yaratmıştır.

    Anatomisi ve fiziksel yapısı ile "ahsen-i takvîm" (en güzel şekil) de yarattığı insanı, "Ruh" ile sonsuzlaştırmış, "Akıl" ile bilinçlendirmiştir.

    Nur'dan yarattığı meleklerini, Adem'e secde (saygı) yaptırarak, insanın diğer varlıklara karşı olan üstünlüğünü ve kendi katındaki değerini fiilen kanıtlamıştır.

    Ancak, meyve ağacının değeri, meyvesi ile orantılı olduğu gibi;

    İnsanın, Allah katındaki değeri de ibâdeti ile orantılıdır. Yüce Allah buyuruyor; "Cinleri ve insanları ancak bana ibâdet yapmaları için yarattım" Ezzâriyat - 56

    İnsanın, yalnızca Allah'a ibâdet edebilmesi için, önce nefsini (kendini) bilmesi gerekir.

    Direksiyon başında babasının kucağına oturan çocuk, küçücük elleri ile direksiyonu hafifçe sağa sola çevirince arabayı ben götürüyorum diye sevinir.

    Oysa kontağı açan, motoru çalıştıran, vitesi ayarlayan, gaza, debriyaja ve frene basan ve gerçekte direksiyonu kullanan babasıdır.

    Direksiyonu hafifçe sağa, sola çevirmekle, arabayı ben götürüyorum diye sevinen ve şımaran çocuğun araba üzerindeki hâkimiyeti ne kadar sınırlı ve kısıtlı ise..

    Doğumu, yaşamı ve ölümü elinde olmayan, kendi kaderini kendi yazamayan ve bedenindeki trilyonlarca hücreden bir tek hücreye sözünü geçiremeyen insanın, kendi bedeni üzerindeki hâkimiyeti de aynı derecede sınırlı ve kısıtlıdır.

    Güneş'e oranla bir atom kadar küçük ve bir hiç olduğunu bilen kişinin, Dünya'yı, Ay'ı, Güneş'i ve Yıldız'ları yaratan, yöneten ve yönlendiren Yüce Allah'a kul olmaktan ve yalnızca Allah'a ibadet etmekten başka bir seçeneği yoktur.

    İbâdet ne demektir?

    "Abd" kökeninden gelen ibâdet, kulluk, tam teslimiyetçilik ve kesin ita'at demektir.

    İbâdet edene "Âbid", ibâdet edilene "Ma'bud" denir. İbâdet edenin, Âbidin, bilinçli ve samimi olması ve ibâdet edilen Ma'bud' un gerçek ve hak Ma'bud olması şarttır.

    Gerçek ve hak Ma'bud olarak, âlemlerin Rabbi olan Allah'a inanan ve îman edenlerin ilk görevi beş vakit namazdır.

    İşini, gücünü bırakan, tatlı uykusundan fırlayan, abdestini alıp Allah huzurunda el bağlayıp, teslim olan ve secdeye kapanan kişi, ibadetin zirvesine ulaşmış ve Allah'a gerçek kul olmuştur.

    Sevgili Peygamberimiz;"Namaz dinin direğidir. Namazını kılan, dinin direğini dikmiş ve namazı terk eden, dinin direğini yıkmıştır" buyurmuştur.

    Namazla ilgili Kur'an'da, yüze yakın âyet-i kerîme ve sayısız hadîs-i şerif'ler vardır. Ancak bu hadîs-i şerif namazın önemini belirtme açısından yeterlidir.

    Evet, dinin direğini yıkmak istemeyenler ve dinsiz kalmak istemeyenler, beş vakit namaza can simidi gibi sarılmalı ve namazı seve seve kılmalıdırlar.

    Beş vakit namaz en büyük ilâhi emirdir ve farz-ı ayın'dır. Farz-ı ayın demek, üzerlerine namaz farz olanların, bu namazı bizzat kendilerinin kılmaları şart demektir.

    Bir toplumda yalnızca hacıların, hocaların, emeklilerin ve âile içinde eşlerden birinin namaz kılması yeterli değildir. Nitekim toplumda ve aile içinde bazılarının yediği yemekle diğerlerinin karınları doymadığı gibi..

    Namazda vekâlet geçersizdir. Bir kişinin işi, gücü, görevi, makamı ve rütbesi ne olursa olsun, beş vakit namazı kendisinin kılması şarttır.

    Biz görev başındayız. Bizim çalışmalarımız da ibâdettir gibi, İslâm'la bağdaşmayan, tutarsız şeytan fetvaları ile oyalanmayalım. Beş vakit namazı terk ederek, Allah'a isyan etmeyelim ve dinimizin direğini yıkmayalım.

    Sevgili Peygamberimiz; "Her şeyin bir alâmeti (belirtisi) vardır. İmân'ın alâmeti, namazdır." buyurmuştur.

    Namaz kılmak, imanın en açık belitisi olduğuna göre, namaz kılmamak da îmansızlığın belirtisi demektir.

    Beş vakit namaz , gerçekten îmanın en açık belirtisidir. Gayr-i müslimlerin (Müslüman olmayanların) yoğun olduğu yerlerde ve yabancı dış ülkelerde, namaz kılan bir kişi, açıkça ben müslümanım demekte ve îmânını fiilen kanıtlamaktadır.

    Beş vakit namaz, her insana farz mıdır?

    Beş vakit namazın farz olması için öncelikle insan olmak gerekli, ama yeterli değildir. İnsan olmanın dışında;

    1 - Müslüman olmak.

    2 - Akıllı olmak.

    3 - Bülûğa (Erginlik çağına) ermek.

    4 - Kadınlar âdet ve nifastan temizlenmiş olmak.

    Bu dört konuyu biraz daha açıklığa kavuşturalım.

    1- İslâm dinini kabul edenlere "Müslüman" denir. İslâm dini, kıyâmete kadar gelecek olan bütün insanları ve tüm dünyayı kapsayan son ilâhî dindir.
#27.04.2006 14:35 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • noimage

    noimage

    noimage

    noimage
#05.06.2006 20:10 0 0 0
  • ßiZ rahatca eviMizde kiLmaya aciZKen miLLet
    NereLerde KiLio
    gißta ediYorum ve heLaL oLsun diYoRum ..
#05.06.2006 20:14 0 0 0
  • Harika bir paylasim sagolasin vatan_42

    Her ne zorlukta olursan ol namazin önemini ibadetin önemini cok iyi anlatan fotograflar
#05.06.2006 20:15 0 0 0
  • Ellerine yüregine saglik zip zipim.......gercekten Namaz'in önemi her zorlu $artlar altinda bile kilindigini gösteren resimler
#05.06.2006 21:18 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL ÇALIŞMA
#11.06.2006 11:25 0 0 0
  • Allah razi olsun
#17.06.2006 12:54 0 0 0
  • ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNE SAĞLIK
#18.06.2006 07:45 0 0 0
  • elinize emeğinize sağlık.her yer bir mesciddir mümin için yeterki siz isteyin rabbim nasılda kolaylaştırır işinizi.selam ve dua ile
#18.06.2006 08:23 0 0 0