Köfteli Kebap

Son güncelleme: 01.09.2010 19:20
  • Köfteli Kebap Tarifi - Köfteli Kebap Nasıl Yapılır?
    noimage

    Malzemeler
    2 milföy hamuru
    30 gr antep fıstığı
    1 çay bardağı kaşar rendesi
    1 yumurta sarısı susam
    Çörekotu

    Köfte Malzemesi:
    500 gr dana kıyma
    4 biber (ince doğranmış)
    1/2 demet maydanoz
    6 diş sarmısak
    1 fincan Amerikan pirinci (haşlanmış)
    Tuz, karabiber

    Yapılışı
    Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

    Diğer tarafta milföy hamuruna kaşar rendesi serpip köfteleri yerleştirin. Antepfıstığı serpip rulo şeklinde sararak, tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp. susam ve çörekotu serperek fırına verin.
#01.09.2010 16:57 0 0 0
  • Malzemelerinde anlasiliyorki super, amerikan princi yerine bizim guzelim tosya princini kullansak olmuyormu??: Iyi hos onuda benim bulma sansim yok..
    Neyse byHaktan sen yaparsin bizde afiyetle yeriz olur mu??:D
    Emegine saglik..
#01.09.2010 17:03 0 0 0
  • Ben bi patates kızartmayı biliyorum Benim elime kaldınsa aç kaldın demektir
#01.09.2010 17:07 0 0 0
  • Tarife gore yaparsin, anlasilir sekilde yazilmis. Oyun bozanlik yapma.:D
    O kadarda zor degil, icli kofte acmayacaksin ki..
    Patatesi guzel kizartiyorsan, bunuda yaparsin..
#01.09.2010 17:14 0 0 0
  • İlla bana yemek yaptıracaksın yani :D
    Tamam yapayım bir kurufasulye yanınada pilav bol bol ye
#01.09.2010 19:20 0 0 0