HAMUR İÇİN :1 adet yumurta ,1.5 çay bardağı sıvı yağ , 1.5 çay bardağı süt , 1.5 çay kaşığı tuz , Yeterince un
KEK İÇİN : 3 Adet yumurta , 1 su bardağı şeker ,1.5 su bardağı un ,1 su bardağı ceviz
ŞURUBU İÇİN:4 su bardağı şeker , 4.5 su bardağı su ,1-2 damla limon
YAPILIŞI:hamur malzemelerini karıştırarak ,Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde ediyoruz. 20 beze yapıyoruz. bezeleri tatlı tabağı büyülüğünde açıyoruz. 10 adet beze üst üste ekleyip , aralarına bir kaşık nişasta sürüyoruz. diğer 10 bezeyide nişasta ile üst üstte biriktiriyoruz. Bu 10 beze merdane yardımıyla fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlakça açıyoruz ve tepsiye yayarak , kenarlarından sarkanları kesiyoruz. Kek malzemelerini çırpıp hamurun üzerine döküyoruz . diğer 10 bezeyide fırın tepsisi büyüklüğünde açarak kek hamurunun üzerine kapatıyoruz . Fırınlamadan önce kare , üçgen veya dikdörtgen şeklinde kestikten sonra bir paket margarin (eğer varsa ½ paket margarin, 3 kaşık tereyağı) eritilip fırına veriyoruz. 200-230 derecede pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
NOT: Baklava soğuk ve şerbet ılık olacak, şerbet servisten 2-3 saat önceden dökülecek.