Kadayıflı Muhallebi

Son güncelleme: 01.10.2010 15:06
  • kadayıflı tatlılar - muhallebili tatlı tarifleri - sütlü tatlılar
    noimage
    Malzemeler

    300 gr. kuru kadayıf (yaş kadayıfı dondurucuda dondurup kırarak da kullanabilirsiniz)
    1 su bardağı toz şeker
    1 su bardağı tereyağı + sıvı yağ karışımı
    1 su bardağı iri çekilmiş fındık içi

    Muhallebisi İçin

    1 lt. süt
    1 su bardağı un
    1 yemek kaşığı nişasta
    1 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya
    1 poşet kram şanti
    1 su bardağı süt

    Yapılışı

    1. Kırarak ufalttığınız kadayıfları, şeker ve fındığı yağda güzelce kızarana kadar kavurun.
    2. 1 lt. süt, un, nişasta, şeker ve vanilyayı muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Soğuyan muhallebiye ayrı bir yerde 1 bardak sütle hazırladığınız krem şantiyi ekleyin ve güzelce çırpın.
    3. Geniş bir borcama kavurduğunuz kadayıfların yarısını döşeyin. Üzerine muhallebinin tamamını dökün ve kalan kadayıfları da en üste döşeyin. Soğuk olarak servis edin.
#01.10.2010 13:18 0 0 0
  • güzel
#01.10.2010 13:29 0 0 0
  • Bayılırımmm..
    teşekkürler :)
#01.10.2010 15:06 0 0 0