malzeme
kıyma -- 250 gr.
soğan 1 adet --
margarin 1 çorba kaşığı --
maydanoz Yarım demet --
ince bulgur 1 su bardağı --
rendelenmiş havuç 1 su bardağı --
ince kıyılmış ceviz 1 su bardağı --
yufka 3 adet --
yumurta 2 adet --
galete unu 1 su bardağı --
Karabiber -- --
Tuz -- --
yapılışı
Margarini tencereye koyun ve ince doğranmış soğanları kavurun. Kıymayı, maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edin ve kavurmaya devam edin. Bir tencerede bulgura 2 bardak sıcak su ilave edin ve kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Sonra bulguru, havucu ve cevizi kıymaya ilave edin. Yufkaların herbirini 8 tane üçgen olacak biçimde kesin. İçine kıymalı harcı koyup sigara böreği gibi sarın. Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın sıvı yağda kızartın.