Nohutlu Bamya

Son güncelleme: 30.11.2010 13:53
  • Nohutlu Bamya Tarifi - Nohutlu Bamya Yapılışı - Nohutlu Bamya Nasıl Yapılır - Nohutlu Bamya Malzemeleri

    Malzemeler:
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    500 gram taze bamya
    1 adet büyük boy soğan
    3-4 diş sarımsak
    3 adet orta boy domates
    Yarım limonun suyu
    1 tatlı kaşığı salça
    3 çorba kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Yapılışı:
    Bamyaların baş kısmını kesip çok ince bir şekilde kenarlarını alın. Soğan ve sarımsağı temizleyip ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp önce soğan ve sarımsağı hafif kavurun, ardından domatesleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup haşlanmış nohut, 1 bardak salçalı su ve limon suyunu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra bamyaları yıkayıp bekletmeden tencereye aktarın. Kısık ateşte yarım saat kadar pişirin. Ocaktan alıp tencerede soğumaya bırakın. Soğuk ya da sıcak servis yapın.
#30.11.2010 13:53 0 0 0