Ekmek kabuğu kansere karşı

Son güncelleme: 26.05.2006 11:55
  • ALMAN bilimadamları, ekmek kabuğunda bulunan bir maddenin, kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu açıkladı. Bilimadamları, ekmek kabuğundaki 'pronyllysin' maddesinin kanser ile kalp ve dolaşım hastalıklarından koruduğunu tespit etti. Pronyl-lysin maddesinin tahıl proteininde bulunan lysin adlı aminoasidin, pişirme işleminde nişasta ile reaksiyona girmesiyle oluştuğunu belirten bilimadamları, maddenin özellikle buğday ve çavdar unu karışımından yapılan ekmeklerin kabuklarında bulunduğunu belirtti.
#16.05.2006 09:20 0 0 0
  • Bende ekmeği ve kabuğunu çok seviyorum,
    teşekkürler refik abi
#16.05.2006 10:30 0 0 0
  • bende ekmeği çok severim

    bilgiler için sağol
#16.05.2006 11:17 0 0 0
  • Cok ekmek iyi degildir . Bilgiler icin te$ekkurler refik
#19.05.2006 05:46 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler refik
#21.05.2006 23:37 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler...



    eline sağlık...
#25.05.2006 15:47 0 0 0
  • 1sn hemen ekmek almaya gidiyorum
#26.05.2006 11:55 0 0 0