Cildiniz için vitamin önerileri

Son güncelleme: 04.11.2022 16:36
  • Cildiniz havadan ve çevre kirliliğinden etkilendiği kadar, beslenme şeklinizden de etkilenir. Hangi cilt problemleri için hangi vitaminlere ihtiyaç duyduğunuzu bilmekse, sorunlarınızı çözmenize yardımcı olacaktır.


    İç huzuru ve beslenme tarzımızın doğrudan etkilediği cildimiz için yapacağımız en büyük iyiliklerden biri de, onu, koruyucu etkilerini gözardı edemeyeceğimiz vitamin ve minerallerle takviye etmek olacak. Doğal kürler, bakım ürünleri ve güzellik merkezleri elbette bu konuda olağanüstü faydalar sağlıyor. Ancak sağlığımız cildimize yansımıyorsa, tüm bunların pek de önemi kalmıyor. İşte tam bu noktada vitamin ve mineraller devreye giriyor. Cildimizin sağlığıyla ilgili her aşamada, yani koruma ve iyileşme süreçlerinde bize destek oluyorlar.

    Vitaminlerin düzenli ve yeterli miktarda alınmaması durumunda, vücudun başka bölgelerinde olduğu gibi ciltte de sorunlar meydana gelebiliyor. Normal saç dökülmesi veya mevsim değişiklikleri haricindeki sebeplerle saç dökülmesi sorunu için öncelikle beslenme biçiminin mutlaka değiştirilmesi gerekiyor. Uzmanlar bu durumda B2, H vitamini (biotin) ile çinko ve demir takviyesi alınmasını öneriyorlar. Saç tipinize göre doğru şampuan ve tarak seçimi de önemli. Piyasadaki bakım ürünleri, kendi kendinize hazırlayacağınız doğal kürlerle saçlarınızı güçlendirebilirsiniz. Saç derinizin hava alması için arada bir parmak uçlarınızla masaj yapabilirsiniz.. Düzenli olarak uçlarından kestirmeyi de ihmal etmemek gerek.

    Aşırı kuru ve solgun cilt
    A vitamini içeren gıdaları yeterince tüketmiyorsanız ve dengesiz besleniyorsanız, cildinizde bu çeşit problemlerin ortaya çıkması normal. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Özellikle B3 ve diğer B vitaminleri, A vitamini, E vitamini ile çinko takviyesi gerekiyor. Ayrıca alkol almaktan da kaçının. Cilt tipinize uygun bakım ürünlerini düzenli kullanmalısınız.

    Düzenli beslenmeyen ve yeterince hayvansal gıda, kırmızı et ve yeşil sebze tüketmeyen kişilerin ortak problemi ise kansızlık. Vitamin eksikliği yüzünden, cilt sarımsı, hatta yeşilimsi bir görünüm alabiliyor. B12, folik asit ve vitamin takviyesi ile daha sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Kan yapıcı yiyeceklere ağırlık vermek de iyi olur. Beta karoten içeren portakal, karpuz, domates gibi yiyecekler ya da vitamin takviyesi de cildinizin daha canlı ve renkli görünmesine yardımcı olur.

    Cildinizde uçuk ve yaralar çıkıyorsa, bunun sebebi dengesiz beslenme ve demir eksikliği ile bazı ilaçların yan etkileri olabilir. O zaman bol vitamin desteği sizin için şart. B2, B6, B12, A vitaminleri ile, folik asit ve demir takviyesi yapmalısınız. Ayrıca, kaliteli kozmetik ürünleri kullandığınızdan emin olun. Uçuklar genel olarak psikolojik nedenlerle de oluşabiliyor. Stres, üzüntü, endişe, korku gibi olumsuzluklar cildimize hemen yansıyor. Yani stressiz ve huzurlu bir ortam da uçuk probleminizi çözebilir.
#04.08.2004 09:12 1 0 0
  • bilgilendirdigin icin tesekkürler
#04.08.2004 09:38 0 0 0
  • <embed src="http://www.nigde.tv/Halis/Animation/Danke.swf" width="250" height="150"></embed>
#04.08.2004 10:21 0 0 0
  • ßiLgi İçin Te$ekkürler.............
#06.12.2004 17:04 0 0 0
  • ELİNE SAGLIK ARKADAŞIM FAYDALI BILGILER
#06.12.2004 17:07 0 0 0
  • EMEKLERİNE SAĞLIK PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER
    HERKESE SAĞLIKLI GÜNLER DİLERİM
    :cubuk:
#27.12.2005 23:20 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#04.11.2022 16:36 0 0 0