20 adet hazır baklava hamuru
150 gr toz fıstık
2 adet portakal
4 bardak şeker
3 bardak su
200 gr tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle portakallar kabukları ile beraber küçük küçük doğranarak kaynar suda bir taşım kaynatılarak suyu süzülür. Bir bardak şeker eklenerek 20 dakika kadar pişirilir. Baklava hamurlarının üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek yufkalar ikişer ikişer ayrılır. Yufkaların üzerine toz fıstık serpilir ve portakallı içten yayılır. Bir merdaneye sarılan yufkalar büzülerek fırın tepsisine yerleştirilir. 180 derecelik fırında 25 dakika kadar pişirilir. Diğer yandan 3 bardak şeker 3 bardak su ile kaynatılarak şurubumuz ılıtılır. Fırından çıkan baklavamızın üzerine şurubumuz ılık olarak dökülür ve 15 dakika kadar çektirildikten sonra servis edilir.