ISPANAKLI YALOVA BÖREĞİ

Son güncelleme: 01.07.2006 23:30
  • Malzemeler :

    3 Adet yufka
    ½ Paket margarin
    ½ Su bardağı süt

    İçi:

    1 Kg ıspanak
    2 Su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    3 Çorba kaşığı yoğurt
    2 Adet yumurta
    1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
    1 Kahve fincanı ayçiçek yağı

    Yapılışı :

    Yıkanmış ıspanak yapraklarını ince ince kıyın
    Üzerine biraz tuz serpin ve ovun
    Suyunu süzdükten sonra derin bir kabın içerisinde rendelenmiş peynir, yoğurt,yumurta,karabiber, şeker ve ayçiçek yağı ile iyice karıştırın.
    Yufkaları üst üste dörde katlayın
    Üçgen şeklinde keserek ikiye ikiye ayırın
    Yufkaların üzerine yarım çorba kaşığı eritilmiş yağ gezdirin
    Daha sonra yufkaların geniş tarafına hazırladığınız harçtan bir çorba kaşığı koyup, uzunlamasına yayın
    Sigara böreği gibi sarın ve ortaya doğru yuvarlayın
    Yuvarladığınız yufkaların şeklini bozmadan fırın tepsisine yerleştirin
    Üzerlerine kalan yağ ve sütü karıştıp dökün
    Önceden, orta derecede ısıtılmış fırında altın rengini alana dek pişirin
    Sıcak olarak servis yapın
#29.06.2006 00:43 0 0 0
  • eline sağlık arkadaşım biz öğrenciyiz evde genelde makarna yumurta...ama artık börek yaparız
#29.06.2006 07:03 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#01.07.2006 23:30 0 0 0