Armutlu tartölet

Son güncelleme: 29.09.2006 00:59
  • MALZEMELER
    10 adet
    5 adet armut
    300 gr tereyağı
    50 gr toz şeker
    50 gr bal
    150 gr pudra şekeri
    1/2 paket kuru maya
    3 adet yumurta
    250 gr un
    300 ml kremşanti
    2 yemek kaşığı elma suyu
    1 tatlı kaşığı tarçın
    tuz
    kalıplar için un
    kalıplar için tereyağı

    HAZIRLANIŞI
    Armutların dördünü dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın ve 1 cm.lik küpler halinde bölün. 50 gr tereyağını tavada eritin. Armutları ekleyip orta ateşte 2 dakika kavurun. Balı ekleyin ve 1 dakika pişirin. Armutları süzgece alın iyice süzülmelerini sağlayın.sularını bir kaba aldıktan sonra armutları bir tepsiye yayın ve soğumaya bırakın. Armut suyunu toz şeker ile karıştırıp harlı ateşte 5 dakika kadar karamelize edin. Kalan tereyağı, bir tutam tuz ve pudra şekerini köpük olana kadar mikserde çırpın. Birer birer yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Maya ve unu da ilave edin sonra da armutları ve karameli ekleyin. 10 adet yaklaşık 11-12 cm çapındaki tartölet kalıplarını yağlayın. Hamuru kalıplara dökün. Kalan armutu dörde bölüp çekirdeklerini çıkarın, ince dilimler halinde bölün. Dilimlerin yuvarlak yüzeyleri üste gelecek biçimde hamurların üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. sıcakken kalıplardan çıkarun. Kremşantiyi çırpın, tarçın ve elma suyu ile tatlandırıp tartöletlerle beraber servis yapın.
#23.07.2006 13:12 0 0 0
  • noimage


    ellerine sağlık
#26.07.2006 13:30 0 0 0
  • casper smilen cok hos
#26.07.2006 18:35 0 0 0
  • güzel tarifin için teşekkürler
#01.08.2006 15:30 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 13:16 0 0 0
  • eline saglık arkadaşım
#08.09.2006 23:06 0 0 0
  • ellere emeklere saglik...
#21.09.2006 09:24 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#29.09.2006 00:59 0 0 0