Malzeme
- 500 gr. un
- 100 gr irmik
- 125 gr. pudra sekeri
- 250 gr Sana yagi
- 2 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardagi iri çekilmis ceviz
Serbeti
- 3 su bardagi seker
- 3 su bardagi su
- ¼ adet limonun suyu
Hazirlanisi
Serbeti için küçük bir tencerede seker ve suyu kaynatiniz. Serbet kivamina gelince limon suyunu ilave edip, kivamini kontrol edip, serbeti sogutunuz.
Derin bir kasede oda sicakliginda beklettiginiz Sana'yi, pudra sekerini,yumurtalari irmigi, unu, kabartma tozunu ve vanilyayi iyice yogurun. En son içine iri çekilmis cevizi ilave edip, olusan hamurdan ceviz parçasi büyüklü ünde parçalar koparin. Bu parçalari kuru köfte seklinde uzun olarak yuvarlayip, sekil verin. Parçalari büyük koparirsaniz, piserken daha kabaracagi için birbirine yapisabilir.
Cevizpareleri Sivi Sana ile yagladiginiz tepsiye dizin.
Önceden 185 derecede isittiginiz firinda cevizpareleri 35-40 dak pisirin.
Pisen cevizparelerin üzerine soguttugunuz serbeti döküp, tatliya iyice serbeti çektirin.
Tatliyi sogutup, kaymak, krem santi veya vanilyali dondurma ile birlikte servis edin.