Hamurlu Elma Tatlısı

Son güncelleme: 21.09.2006 09:12
  • Malzemeler
    10 adet mayhoş
    elma ( orta büyüklükte)
    1,5 su bardağı tozşeker
    Altlık hamuru için:
    3 su bardağı un
    150 gr margarin
    1 bütün
    yumurta
    1
    yumurta sarısı
    1 çay kaşığı
    vanilya
    1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
    3 yemek kaşığı dolusu pudraşeker

    Yapilis Tarifi
    Elmaların iki tarafından birer parça kesin. Oyacakla çekirdek kısmını çıkartıp kabuklarını soyun. Bir fırın tepsisine aralıklı olarak sıralayın.
    Margarini, unun ortasına bıçakla kıyın. Ortasına 1 bütün yumurta sarısı, pudraşeker, vanilya ve limon kabuğu koyup biraz yoğurarak hamur haline getirin ve yarım saat dinlendirin.
    Elmaların alt kısmına birer parça hamur tıkayın. İçlerine de birer kaşık tozşeker doldurun. Kalan hamuru, 3 mm incelikte açıp 7-8 cm çapında yuvarlak bir kalıpla kesin. Hamurları elmaların tepesine koyup sıkıştırın. Kalan hamurdan yapraklar kesip üzerine üçer yaprak yerleştirin. Bir bıçakla yaprağın damarlarını çizin; portakal kabuğundan ince kesilmiş bir sapı arasına koyun, üzerine sulandırılmış yumurta sürün.
    Hafif ısılı fırında hamur pembeleşinceye dek pişirin. Kalan şekerle orta koyulukta bir şurup hazırlayıp elmaların üzerine gezdirin ve servis yapın
#14.08.2006 00:25 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#18.08.2006 23:30 0 0 0
  • eline saglık tariflerin için teşekkürler
#08.09.2006 23:05 0 0 0
  • ellere saglik...paylasim icin tskrler..
#14.09.2006 16:53 0 0 0
  • Ellerine Saglik teşekkürler
#20.09.2006 00:25 0 0 0
  • Emeğine sağlık.
#21.09.2006 09:12 0 0 0