Kürdan Tatlı

Son güncelleme: 21.09.2006 09:07
  • Malzemeler:
    1 adet yufka
    1 paket kürdan
    1 bardak sıvı yağ
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı su
    Çeyrek limon (suyu)
    1 fiske vanilya

    HAZIRLANIŞI :

    Şekeri ve suyu kaynatın. Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin. Bir dakika daha kaynatın. Ateşten alıp vanilyayı ilave edin. soğumaya bırakın.
    Bir yufkayı ortadan ikiye bölün. Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın. 3 cm genişliğinde kesin. Her bir ruloya birer kürdan batırın. Kızdırılmış çiçek yağında kızartın.
    Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın. 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun.
    Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar. Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller.
#20.08.2006 11:22 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#30.08.2006 14:25 0 0 0
  • teşekkürler su perisi pratik bişeye benziyor..
#30.08.2006 14:36 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler eline saglık
#08.09.2006 23:15 0 0 0
  • ellere saglik tarif icin tskrler...
#14.09.2006 16:54 0 0 0
  • Ellerine Saglik teşekkürler
#20.09.2006 00:26 0 0 0
  • Ellerine sağlık,
#21.09.2006 09:07 0 0 0