Zeytinyağlı Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bamya Malzemeleri
Zeytinyağlı Bamya Yemeği
Zorluk Derecesi :
Kaç Kişilik? : 4 Kişilik
Hazırlama Süresi : 30 dk
Pişirme Şekli : Tencere
Pişirme Süresi : 45 dk
Dinlenme Süresi : 0 dk
Toplam Süre : 75 dk
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Bamya
1 Adet Soğan
2 Adet Domates (Orta boy)
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Yarım Adet Limon
Yarım Tatlı Kaşığı Tuz
Zeytinyağlı Bamya Yemeği Nasıl Yapılır?
1. Bamyaları yıkayarak suyunu süzün. Tepesini tamamen kesmeden ucundaki kabuğu yuvarlak huni şeklinde çevirerek kesin. Eğer tepesini tamamen keserseniz suyunu salacaktır.
2. Soğanları yemeklik doğrayarak tencereye alın ve zeytinyağını ekleyerek hafif yumuşayıncaya kadar kavurun.
3. Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Dilerseniz domatesleri rendeleyebilirsiniz.
4. Domatesler yumuşayıncaya dek soğanlarla birlikte pişirin.
5. Bir su bardağı sıcak suyu tencereye ilave edin. Yarım limonu sıkarak tencereye ilave edin. Tuzu da ilave edin.
6. Kaynayan tencerenin içine ayıklanmış bamyaları da ilave edin. Tencere kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp tencerenin kapağını kapatın ve yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Dilerseniz bamyalar ile birlikte patates de ilave edebilirsiniz.