Gaziantep Usulü Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı

Son güncelleme: 24.07.2011 18:39
  • Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Tarifi - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Yapılışı - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Nasıl Yapılır - Terbiyeli Kuşbaşı Kebabı Malzemeleri

    MALZEMELER:
    Yarım kg kebaplık et
    100 gram kuyruk
    3-4 diş sarımsak
    Yeterince kırmızıbiber
    2 çorba kaşığı harmanlanmış biber ve domates salçası
    Tuz
    Karabiber

    HAZIRLANIŞI:
    Et ve kuyruğu yarım ceviz büyüklüğünde doğrayın. Eti, sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzun bulunduğu bir kapta ovarak terbiye edin. Bir gece bekletin. Terbiyelenmiş etleri şişlere saplarken 3-4 parça ete karşılık bir parça kuyruk yağı koyun. Kömür ateşinde pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


    Nedim Atilla
#24.07.2011 18:39 0 0 0