Zeytinyağlı Bamya

Son güncelleme: 02.08.2011 10:03
  • Zeytinyağlı Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bamya Malzemeleri

    Malzemeler :

    1 kg bamya
    2 adet soğan
    2 adet domates
    1 su bardağı sıvıyağ
    1 çay bardağı limon suyu
    Yarım tatlı kaşığı tozşeker
    1 çay bardağı sirke
    Tuz
    Süslemek için limon dilimleri

    Tarif :

    Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesiniz.
    Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dk. bekletiniz.
    Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştiriniz.
    Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave ediniz.
    1-2 dk. soğanla pişiriniz.
    Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.
    Bamyaya ilave edip 2-3 dk. daha pişiriniz.
    Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpiniz.
    Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişiriniz.
    Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
    NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.
#02.08.2011 10:03 0 0 0