Zeytinyağlı Bamya Tarifi - Zeytinyağlı Bamya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Bamya Malzemeleri
Malzemeler :
1 kg bamya
2 adet soğan
2 adet domates
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı limon suyu
Yarım tatlı kaşığı tozşeker
1 çay bardağı sirke
Tuz
Süslemek için limon dilimleri
Tarif :
Bamyaları ayıklayıp sap kısımlarını yuvarlak veya huni şeklinde kesiniz.
Bamyaları 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay bardağı sirke karışımında 5 dk. bekletiniz.
Soğanı ince kıyıp sıvıyağda pembeleştiriniz.
Bamyaları yıkayıp süzgece alın ve bekletmeden soğana ilave ediniz.
1-2 dk. soğanla pişiriniz.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayınız.
Bamyaya ilave edip 2-3 dk. daha pişiriniz.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpiniz.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişiriniz.
Limon dilimleriyle süsleyip soğuk olarak servis yapabilirsiniz.
NOT : Bamya pişerken üzerine yağlı kağıt serip kapağını kapatın ve bu şekilde yemek daha lezzetli olacaktır.