Etli Kuru Bamya

Son güncelleme: 08.08.2011 13:25
  • Etli Kuru Bamya Tarifi - Etli Kuru Bamya Nasıl Yapılır - Etli Kuru Bamya Malzemeleri

    Malzemeler:

    50 gr. kuru bamya
    100 gr. Kuşbaşı kuzu eti
    1 adet orta boy soğan
    1 diş sarımsak
    1 yemek kasığı domates & biber karışık salça
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 litre su
    Tuz karabiber

    bamyaları haşlamak için 1 kahve fincanı sirke

    Yapılışı:

    1- Bamyaları ipinden çıkarın, tencereye alarak 1 litre su ilave edin. 1 fincan sirkeyi ekleyerek bamyalar yumuşayana kadar pişirin.
    2- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın, tereyağında hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
    3- Salçayı ilave ederek 30 sn daha kavurun ve bamyaları ekleyin.
    4- 1 litre suyu ilave ederek karıştırın. Su kaynayana kadar harlı, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin.
#08.08.2011 13:25 0 0 0