Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Etli Bamya Güveci
Etli Bamya Güveci
220
Son güncelleme: 12.08.2011 00:25
BiR-DOST
bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:
500 gram kuşbaşı et,
500 gram bamya,
2 baş soğan,
2 domates,
1 limon,
1 yumurta,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
tuz,
su.
YAPILIŞI:
Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir.
• Bamyaların başı "koni" gibi kesilir, yıkanır.
• Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir.
• Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur.
• Tuz serpilir, 1.5 bardak su konur. Ağzı kapatılır.
• Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir.
• Yumurta ile limon suyu çırpılır. Fırından almadan önce üzerine dökülür.
• Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir.
• Fırından alınır, suyu süzülür. Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.
Suyu üzerine gezdirilir.
alıntı
#12.08.2011 00:25
0
0
0
Etli Bamya Güveci Konusuna Benzer Konular
Etli Kayısılı Dolma
26.06.2008
Kuzu etli bahar türlüsü
22.07.2004
Buğdaylı Tavuklu Mevsim Güveci
22.03.2009
Hamsi Güveci
07.11.2007
Bamya Sever
02.01.2005
Plastik Gıda Ambalajı
12.08.2011 00:25
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Adapazarı Duşakabin