Etli Bamya Güveci

Son güncelleme: 12.08.2011 00:25
  • bamya güceç nasıl yapılır - bamya nasıl pişirilir - etli bamya güvecinin tarifiMALZEMELER:

    500 gram kuşbaşı et,

    500 gram bamya,

    2 baş soğan,

    2 domates,

    1 limon,

    1 yumurta,

    1 çorba kaşığı zeytinyağı,

    tuz,

    su.


    YAPILIŞI:

    Tencereye et konur, az su ilave edilir, biraz pişirilir.

    • Bamyaların başı "koni" gibi kesilir, yıkanır.

    • Güvecin ortasına pişmiş et, etrafına da bamyalar dizilir.

    • Soğan ve domatesler doğranır, üstlerine konur.

    • Tuz serpilir, 1.5 bardak su konur. Ağzı kapatılır.

    • Kızgın fırında 35 dakika kadar pişirilir.

    • Yumurta ile limon suyu çırpılır. Fırından almadan önce üzerine dökülür.

    • Yine fırına konur, 10 dakika daha pişirilir.

    • Fırından alınır, suyu süzülür. Güveç, ters çevrilerek servis tabağına boşaltılır.

    Suyu üzerine gezdirilir.


    alıntı
#12.08.2011 00:25 0 0 0