Beyti Kebabı

Son güncelleme: 22.08.2011 16:43


  • Beyti Kebabı Yapılışı - Beyti Kebabı Tarifi - Kebaplar - Lezzetli Kebap Tarifleri


    noimage


    Malzemeler :

    Köfte için :

    500 gram yagli kiyma
    1 büyük sogan
    1 kirmizi çarliston biber
    galeta unu
    1/2 demet maydanoz
    Biraz zeytinyagi
    karabiber, tuz, Pul biber (istege bagli)


    Lavas ekmegi için :

    3 su bardagi Un
    Yarim paket yas maya
    tuz
    Alabildigi kadar ilik su
    (Bu ölçülerle tam 6 tane lavas ekmegi çikti)


    Sos için :

    50 gram tereyag
    2 yemek kasigi domates salçasi
    1 yemek kasigi biber salçasi
    2 su bardagi sicak su



    Hazırlanışı:

    Ilk önce köftelerden basliyalim. Bunun için, soganimizi ve biberimizi rondodan geçirelim. Veya minik minik dograyin. Dogranmis olan soganimiz ve biberimizi kiymamiza ilave edelim. Ince kiyilmiz maydanoz, galeta unu ve baharatlari ilave ettikten sonra güzelce yoguruyoruz. Köfte harcimizi 2-3 saat buzdolabinda dinlendiriyoruz.

    Lavas ekmegimize geçelim. Bunun için, bir kabin içine, yasmayamizi ilik suyla eritelim. Unu ve tuzu ilave ederek, ele fazla yapismayan bir hamur elde edelim. Üstünü örterek 20 dakika dinlendirelim.
    Hamur dinlendikten sonra beze yapip tezgaha koyalim. Her bezeyi merdayle açip tavada arkali onlü pisirelim. Ve kenara koyalim.

    Dinlenmis olan köfte harcimizi uzun seritler halinde (adana kebab gibi) getirip, firin tepsimize dizelim her birini. Ve 200° derece firinda pisirmeye birakalim.

    Sosu hazirlayalim. Küçük bir tencerede tereyagimizi eritelim ve salçalarimizi ekleyelim. Salçalar eridikten sonra suyumuzu ilave edip, koyulasincaya kadar kaynatalim.

    Pismis olan köftelerimizi lavas ekmegimize koyup rulo seklinde saralim. Ve verev seklinde lokmalik keselim. Servis edecegimiz tabaga koyalim, ûzerine salçali sostan dökelim. Yogurtla nefis oluyor.

    Afiyet olsun

#22.08.2011 16:43 0 0 0