Baklava Yufkasında Sebzeli Sakızlı Levrek

Son güncelleme: 15.09.2011 17:14
  • Baklava Yufkasında Sebzeli Sakızlı Levrek Tarifi - Baklava Yufkasında Sebzeli Sakızlı Levrek Nasıl Yapılır - Baklava Yufkasında Sebzeli Sakızlı Levrek Malzemeleri

    BAKLAVA YUFKASINDA SEBZELİ VE SAKIZLI LEVREK

    THY Skylife

    100 gr levrek fileto
    1 taze soğan
    1 kabak
    1 havuç
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    yarım demet maydanoz
    1 damla sakızı
    1 yaprak baklava yufkası
    tuz
    karabiber
    50 gr eritilmiş tereyağı

    Rendelenmiş havuç ve kabak, doğranmış taze soğan ve yarım demet maydanoz ile iki yemek kaşığı zeytinyağında kavrulur. Tuz, karabiber ve dövülmüş damla sakız ilave edilerek pişirilip soğutulur. Soğumuş sebze harcı, 100 gr doğranmış levrek fileto ile karıştırılır. Sakızlı ve sebzeli levrek harcı baklava yufkasına sarılıp fırın tepsisine alınır. Üzerine fırça ile erimiş tereyağı sürülüp, 180 derecede 15 dakika pişirilir.
#15.09.2011 17:14 0 0 0