Enginar Göbeğinde Patlıcan Salatası

Son güncelleme: 25.08.2007 16:05
  • Malzeme
    4 adet enginar göbeği (Ayıklanmış)
    ½ limonun suyu
    Tuz
    Su
    1 tatlı kaşığı Un
    1 adet soğan (Soyulmuş, bütün)
    1 kg. siyah çekirdeksiz patlıcan
    1 çay bardağı Altın Hasat Zeytinyağı
    1 adet limonun suyu

    Hazırlanışı
    • Çelik veya porselen çukur bir kabın içine Altın Hasat Zeytinyağı'nı, limon suyunu ve tuzu koyun.
    • Patlıcanları köz üzerinde veya kızgın saçta iyice pişirin. Bıçakla kabuklarını soyun.
    • Soyulan patlıcanları hazır olan malzemenin içine koyup ağaç spatula veya çırpma teli ile iyice karıştırın. Bu karışım, kısa bir süre sonra mayonez şeklini almış olur.
    • Diğer bir tencereye enginarları koyun. Üzerlerini kapatacak kadar su, limon suyu, tuz, un ve soğan ilave edip 20 dakika pişirin.
    • Enginarları, soğuduktan sonra çıkarın ve hazır olan patlıcan salatasını kaşıkla içlerine doldurun.
    • Arzuya göre süsleyerek servis yapın
#31.10.2006 08:59 0 0 0
  • ooo eminimki çok şıkve lezzetli olur ,aynı zamandada çok faydalı bir besin enginar.bu nefis salata tarifin için sağol superisi
#31.10.2006 22:58 0 0 0
  • Tarif icin tskler
#05.11.2006 11:16 0 0 0
  • paylasim icin tskrler...
#05.11.2006 14:59 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler
#25.08.2007 16:05 0 0 0