Elmalı Cevizli Bohça Baklava

Son güncelleme: 11.06.2012 19:58
  • Elmalı Cevizli Bohça Baklava Tarifi - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Yapılışı - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Nasıl Yapılır - Elmalı Cevizli Bohça Baklava Malzemeleri

    Malzeme Listesi

    1 Paket Hazır Baklavalık Yufka
    5 Elma
    1 Kase Ceviz
    2 Çorba Kaşığı Tereyağı
    1 Tatlı Kaşığı Tarçın

    Şerbeti İçin:

    3 Su Bardağı Toz Şker
    2 Su Bardağı Su
    Yarım Limon

    Hazırlanışı:

    Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz. Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz.

    Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz.

    Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz. Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz.

    Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz
#11.06.2012 19:58 0 0 0