1 Paket Hazır Baklavalık Yufka
5 Elma
1 Kase Ceviz
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Tarçın
Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Toz Şker
2 Su Bardağı Su
Yarım Limon
Hazırlanışı:
Elmaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Rendeleyip tavanın içerisine alıyoruz. Üzerine rondodan geçirdiğimiz cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz.
Elmaları suyu çekene kadar pişiriyoruz. Pişen elmaları soğumaya bırakıyoruz. Diğer yandan şerbeti hazırlayıp ılımaya bırakıyoruz. Yufkaları tezgahın üzerine alıp tereyağ ile yağlıyoruz.
Yağladığımız yufkanın 2 ucunu birleştirip tekrar yağlıyoruz. Ortasına elma harcını koyup kenarlarını ortada birleştirerek bohça şeklinde kapatıyoruz.
Üzerilerini de yağlayıp fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra ılık şerbetle şerbetliyoruz