Menemen

Son güncelleme: 13.06.2012 14:44
  • Menemen Tarifi - Menemen Nasıl Yapılır - Menemen Malzemeleri


    Menemen
    MALZEMELER

    4 yumurta
    1 orta boy soğan
    2 domates
    6 tatlı sivri biber
    75 gr margarin

    Soğanı yemeklik doğrayınız ve kızdırılmış yag ile kavurunuz. Domateslerin kabuklarını soyunuz ve çekirdeklerini çıkarınız. Pişirilmeye hazır domatesleri büyükçe tavla zarı iriliğinde doğrayınız. Biberleri de çekirdeksiz olarak halka halka kesiniz. Kavrulmuş soğanların içine domates ve biberleri katarak malzemenin bir miktar ölmesini sağlayınız.Hiçbir zaman domatesler püre haline gelmemelidir.Menemende domatesler ve biberler belirgin olmalıdır. Domatesler istenen kıvama gelince yumurtalar katılır beyazı ve sarısı karıştırılarak iyice harman edilir.Bu esnada yumurtalar pişene kadar devamlı karıştırmak gerekir. Tuz karabiber ve kırmızı biberi bu arada ilave edebilirsiniz. Domateslerin suyu çekilince ve yumurtalar pişince menemen hazırdır.Menemen ne çok katı ne de çok yumşak olmalıdır. Ege yöresinde menemen zeytinyağı ile yapılır.Bir çok kişi bu yolu denemektedir.
#13.06.2012 14:44 0 0 0