Karnıyarık Böreği

Son güncelleme: 20.04.2007 13:15
  • Malzemeler:

    3 Yufka
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 Yumurta
    200 gr Peynir
    1 Demet Maydanoz
    2 Domates
    6 Sivri biber

    Yapılışı:

    Öncelikle yufkaları 4er parçaya ayırın. Her bir parçaya sıvı yağ sürün. Üçgen parçanın yuvarlak kenarından 1 cm genişliğin de bir şerit keserek ayırın. Üçgen parçayı uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın. Yufkanın ortasına geldiğinizde ayırdığınız 1 cm şeridi dikey olarak ortasına yerleştirip sarmaya devam edin.

    Rulonun iki ucunu üst üste gelecek şekilde birleştirin ve şeridin kalan kısmıyla sarıp karnıyarık şeklini verin. Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın. Peynirle karıştırıp yufkanın içine doldurun. Domates dilimleri ve ikiye kesilmiş biber ile süsleyin. Yumurtayı üzerine sürüp orta ısılı fırında 30-35 dk. kızarıncaya kadar pişirin
#27.02.2007 18:08 0 0 0
  • güzel paylaşımın için teşekkürler superisi
#01.03.2007 10:55 0 0 0
  • bizi bu zevkten mahrum bırakmadığın için teşekkürler arkadaşım...
#20.04.2007 13:15 0 0 0