Samanyolu Kebabı

Son güncelleme: 08.05.2007 14:48
  • Malzemeler
    500 gr kuşbaşı kuzu eti
    6 patates
    1 yemek kaşığı margarin
    1 diş sarmısak
    500 gr yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay kaşığı pulbiber
    Tuz
    Yapılışı

    Patatesleri soyun ve rendeleyin. Süzgece koyup yıkayın ve süzülmeye bırakın. Daha sonra tavada sıvıyağda patatesleri kızartın. Patatesleri tuzlayıp, pembeleşinceye kadar kızartın. Diğer tarafta bir tencereye 1 yemek kaşığı margarini alın. Kuşbaşı eti tuzlayın ve eriyen yağa ekleyip, iyice kavurun. Daha sonra sarmısağı biraz tuz ile dövüp yarım kilo yoğurtla karıştırın. Servis yapacağınız tabağa patatesleri yayın. Üzerine sarmısaklı yoğurdu kaşık yardımıyla dökün. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz etleri bırakın. Son olarak bir tavada 1 kaşık sıvıyağ ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi kızdırıp, etlerin üzerine gezdirin.
#04.05.2007 13:39 0 0 0
  • güzel tariflerin için teşekkürler
#08.05.2007 14:48 0 0 0