Yerelması Salatası

Son güncelleme: 24.08.2007 23:35
  • Malzemeler
    1 kg yerelması
    1 yumurta sarısı
    1 çay bardağı ayçiçek yağı
    2 çorba kaşığı sirke
    1 çay kaşığı hardal
    Dereotu
    Tuz, karabiber
    Yapılışı

    Yerelmalarını soyarak suyun içine atın. Yassı veya kuşbaşı şeklinde doğrayıp pişirene kadar su içinde bekletin. Hepsini soyduktan sonra 20 dakika kadar haşlayıp süzün.
    Sıvı yağı; yumurta sarısı, hardal, sirke, tuz ve karabiber karışımına yedirin. Biraz su ilave ederek sosu gevşetin. Sosunuzun çorba kıvamına gelmesi gerekmektedir. Sosu yerelmalarına karıştırarak servis tabağına koyun ve soğuk olarak servis edin.
#04.05.2007 13:47 0 0 0
  • yer elmasının salatasını ilk kez duyuyorum, denemek gerek
#08.05.2007 14:24 0 0 0
  • tariflerin için teşekkürler ellerine sağlık
#25.05.2007 14:41 0 0 0
  • teşekkürler ellerine sağlık
#24.08.2007 23:35 0 0 0