vəsaitlər:
125 qram otaq istiliyində kərə yağı / marqarin
1 yemək qaşığı duru yağ
1 yemək qaşığı qatıq
1 ədəd yumurta
1 su stəkanı pudra şəkəri
1 paket vanil
1 paket qabartma tozu
1,5 yemək qaşığı kakao
1 çırtma duz
Aldığı qədər un
Hazırlanması:
Bütün maye vəsaitləri dərin bir qaba alıb qarışdıraraq yaxşıca bir-birinə yedirin.
Daha sonra un , qabartma tozu , vanil və bir çırtma duzu ələyərək yoğurun.
Peçenye xəmiri konsistensiyasına yaxınlaşdığında ikiyə ayırın
Az-az un əlavə etməyə davam edib sadə peçenye xəmirini edin.
Digərinə kakao əlavə edib yoğurun.
Yumru formada yayın
Xəmirləri stəkanla dairəvi kəsin.
Bir kakaolu , bir sadə olaraq dörd dənəsini arxa arxaya düzün .
Rulo şəklində sarıyın və ortasından bıçaqla kəsin.
Peçenyeləri yağlı kağızlı nimçəyə düzün və əvvəldən isidilmiş 180 dərəcə sobada bişirin.