Giriş
Giriş
Üye Ol
Main-Board
Gündem
Giriş
Giriş
Üye Ol
Ana Sayfa
Yemek Tarifleri
Hamsi Tava
Hamsi Tava
1008
Son güncelleme: 22.03.2017 05:37
N.N.
Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler
Yarım kilo hamsi,
1 yemek kaşığı sıvı yağı,
Yarım çay kaşığı karabiber,
1,5 çay kaşığı tuz.
Balıkları Bulamak İçin:
Mısır unu.
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı.
Hamsi Tava Yapılışı
Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkaralım.
İyice yıkayıp suyunu süzelim.
Üzerine sıvı yağı, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.
Tuzunu çekmesi için en az 1 saat dinlendirelim.
Tavayı bir miktar sıvı yağ ile yağlayalım.
İki hamsiyi iç kısmı birbirine bakacak şekilde kapatalım.
Her iki tarafını mısır ununa bulayalım.
Tavaya hamsilerin kuyruk kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirelim.
Kızartma esnasında balıklar bir miktar hacmini kaybedecegi için sıkı bir şekilde yerleştirelim.
Orta ateşte arkalı önlü pişirelim.
Hamsi Tavamızı kuru soğan ve salata eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
alıntı..
#22.03.2017 05:37
0
0
0
Hamsi Tava Konusuna Benzer Konular
Hamsi Bugulama
18.06.2004
Hamsi Virüsü
21.09.2004
Hamsi Güveci
07.11.2007
Rüyada Tavaf Etmek
31.10.2008
Hamsi Dolmasi
27.12.2004
Plastik Gıda Ambalajı
22.03.2017 05:37
Main-Board 2004 - 2023
Bugün
Aramalar
Üyeler
Toplist
Hakkımızda
Kurallar
İletişim
Adapazarı Duşakabin