Hamsi Tava

Son güncelleme: 22.03.2017 05:37
  • noimage

    Hamsi Tava Tarifi İçin Malzemeler

    Yarım kilo hamsi,
    1 yemek kaşığı sıvı yağı,
    Yarım çay kaşığı karabiber,
    1,5 çay kaşığı tuz.
    Balıkları Bulamak İçin:

    Mısır unu.
    Kızartmak İçin:

    Sıvı yağı.

    Hamsi Tava Yapılışı

    Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkaralım.

    İyice yıkayıp suyunu süzelim.

    Üzerine sıvı yağı, karabiberi ve tuzu ilave edip karıştıralım.

    Tuzunu çekmesi için en az 1 saat dinlendirelim.

    Tavayı bir miktar sıvı yağ ile yağlayalım.

    İki hamsiyi iç kısmı birbirine bakacak şekilde kapatalım.

    Her iki tarafını mısır ununa bulayalım.

    Tavaya hamsilerin kuyruk kısımları ortaya gelecek şekilde yerleştirelim.

    Kızartma esnasında balıklar bir miktar hacmini kaybedecegi için sıkı bir şekilde yerleştirelim.

    Orta ateşte arkalı önlü pişirelim.

    Hamsi Tavamızı kuru soğan ve salata eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

    alıntı..
#22.03.2017 05:37 0 0 0