Azərbaycan > Turşu-sıyıq resepti

    image
    orjinalini görmek için tıklayınız


    Tərkibi:

    Bulyon – 40 q,
    düyü – 30 q,
    baş soğan – 24 q,
    göy soğan – 26 q
    yerkökü – 40 q,
    ispanaq – 50 q,
    quzuqulağı – 50 q,
    ərinmiş yağ – 15 q,
    keşniş və ya nanə - 10 q,
    lavaşana – 50 q,
    duz,
    istiot.

    Hazırlanması:

    Düyü ət bulyonunda bişirilir, üzərinə yağda qızardılmış soğan və yerkökü əlavə edilir. Sonra yuyulub doğranmış göy soğan, ispanaq və quzuqulağı qatılıb bişirilir.
    Hazır olmasına az qalmış lavaşana, istiot və duş vurulur. Süfrəyə verilərkən üstünə göyərti səpilir.

    Nuş olsun!

    alinti...