Toyuq ləvəngisi

Son güncelleme: 09.02.2018 20:48
  • noimage

    Tərkibi:

    1 ədəd orta ölçülü toyuq

    200 qram qoz ləpəsi

    2 ədəd baş soğan

    1 xörək qaşığı yağ

    alça turşusu

    duz

    istiot

    Hazırlanması

    Əvvəlcə qozu ət maşınından keçirin. Daha sonra soğanı təmizləyib onu da eyni qayda ilə ət maşınından keçirin. Soğanı cunanın arasına qoyub suyunu sıxın. Suyu sıxılmış soğanı kərə yağında qovurun.

    Ocaqdan götürün. Kənarda soyudun. Daha sonra qoz və isladılmış turşu əlavə edib, duz və istiot vuraraq yaxşıca qarışdırın. Toyuğu təmizləyib duz və istiot vurun. Toyuğun içinə və çölünə alça turşusu çəkərək, ləvəngini doldurmağa başlayın.

    İçi doldurulmuş toyuğun qarnını sapla tikin. Qanadının altını, budlarını bıçaqla çərtin. Qızdırılmış sobada yarım saat bişirin. Hər iki üzü qızaranda , sobadan çıxarıb servis edə bilərsiniz.

    Nuş olsun!

    alıntı..

#09.02.2018 20:48 0 0 0