Son zamanlarda neredeyse heryerde karşımıza çıkan soğuk baklava tarifini evde yapmaya ne dersiniz?
- Malzemeler -
46 Adet Baklavalık Yufka
2,5 su bardağı Antepfıstığı veya ceviz
Üzeri ve arakatlar İçin
250 gr tereyağ
Yarım su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı süt
Üzeri için
1 yemek kaşığı kakao
100 gr sütlü çikolata
- Yapılışı -
Ilk önce süt ve şekeri ocakta kaynatarak şerbetimizi yapmakla başlayalım. 10-15 dakika kaynattıktan sonra bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
20 adet yufkayı aralarına erittiğimiz tereyağı ve sıvıyağ karışımından hafifçe surerek tepsiye dizelim.
Arasına yaklaşık 2.5 bardak antepfıstığı veya cevizi serelim.
Kalan 26 adet yufkayı aynı şekilde dizmeye devam edelim.
Tüm yufkaları dizme işlemi bitince kare olacak şekilde keselim.
Kalan yağ karışımını baklavanın heryerine gelecek şekilde dökelim.
180° fırında alt üst ayarda üzeri kızarana kadar pişirelim.
Baklava ılık ve şerbeti ılık olacak şekilde tüm şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
2-3 saat dinlendirelim.
Üzerine heryerini hafif kaplayacak şekilde kakao serpiştirelim ardından rondodan cektiğimiz çikolatalarıda ekleyelim. Buzdolabinda dinlendirdikten sonra servise hazırdır.