Türkiye'nin büyük şehirleri

Son güncelleme: 02.07.2023 12:19
  • Konya
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Son yıllarda gezilecek mekanları bir hayli fazlalaştıran kadim şehir Konya eskiden bu yana Mevlana Türbesi ile ziyaretçileri kendine çekiyordu. Aynı zamanda Selçuklu’nun miras bıraktığı camiler ve diğer tarihi yapılar da ziyaretçilerin Konya’ya yolunun düşmesine neden oluyordu. Yeni yapılan Tropikal Kelebek Bahçesi ve Ecdat Parkı gibi yerler tarihin günümüzün malzemeler ile yaşatılarak devam ettirilmesine olanak sağlayarak ziyaretçilere gezecek yeni kapılar da açmış oldu. Herkes Konya gezisinde bu noktaları ziyaret ediyor. Keyifli bir Konya turu yapmak mümkün. Bu güzel gezi yerleri Konya’nın muazzam manzaralarını da oluşturuyor.
#18.08.2022 18:20 1 0 0
  • Malatya
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Yaklaşık 800 bin nüfusa sahip olan Malatya büyük şehirlerimiz içerisinde muazzam manzaraya sahip olan kentlerden biri. Herkesi kendine hayran bırakan bir şehir olması sebebi ile gezilecek sayılı yerlerine turistleri çeker. Her bahar döneminde ortaya çıkan kayısı çiçekleri ile en güzel manzarayı sunan bir detaydır.
#18.08.2022 18:21 1 0 0
  • Manisa
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Gezilecek güzel yerleri olan ve 30 büyük şehrimizden biri olan Manisa’da sizlere güzel manzaralar sunar. Manisa özellikle yaz tatilinin de adreslerinden biridir. Sayısız güzellikteki doğal güzellikleri denize yakın olması Manisa’nın da turistleri çekmesini sağlamıştır.
#18.08.2022 18:24 1 0 0
  • Mardin
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Genelde sonbahar aylarında havaların biraz daha serinlediği günlerde yerli turistle kendine çeken Mardin görmeye değer en güzel büyük şehirlerimizden biridir. Muazzam manzarası ise herkese eşi benzeri bulunmayan ev mimarilerini sunar. Mardin fotoğraflarında genelde karşımıza çıkan hep mimarisi başka hiçbir yerdeki evlere benzemeyen mimari yapılarıdır. Bununla beraber gezilecek yerleri de hatırı sayılır şekilde tarihi ve doğal güzelliklerle ziyaretçilerini bekler.
#18.08.2022 18:34 1 0 0
  • Mersin
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Efsaneler şehri Mersin de büyük şehirlerimizden sadece birisi. Güzel gezi yerleri bulunan Mersin manzaralarında mutlaka uçsuz bucaksız masmavi denizi de yer alır. Herkesi mest eden mavi deniz yaz tatili yapılacak güzel yerleri de barındırmaktadır.
#18.08.2022 18:40 1 0 0
  • Muğla
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Her yazın değişmeyen tatil adreslerinden biri olan Muğla sadece denizi ve plajları ile değil aynı zamanda tarihi antik kentleri ile de herkesi hayran bırakan bir ilimiz. Doğal güzellikleri ise her adımda karşımıza çıkıyor. Muğla’nın şehir manzarası ise her noktadan farklı göze çağırıyor. 30 büyük şehirlerimiz içerisinde bulunan ilde Bodrum en fazla ziyaretçi alan yer. Masmavi uzayıp giden denizi ve görmeye değer her ayrı noktası Muğla’yı ayrı özelliklere sahip bir kent yapıyor.
#18.08.2022 18:44 1 0 0
  • Ordu
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Son zamanlarda her anlamada gelişmeye de yenilenmeye devam eden büyük şehirlerimizden biri de Ordu. Gezilecek yerleri bulunduğu gibi Ordu’nun en güzel manzarasını gözler önüne seren tepeleri de herkesin ilgi odağı.
#18.08.2022 18:45 1 0 0
  • Turistlerin Ordu'daki gözde mekanı: Boztepe
    Turistlerin Ordu'daki gözde mekanı: Boztepe - Ordu'da teleferikle eşsiz manzara eşliğinde ulaşılan seyir terası Boztepe, ziyaretçilerine şehri ve Karadeniz'i kuş bakışı izleme keyfi sunuyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler: - "Buraya gelenler tabiatla iç içe olacak muhteşem bir manzara ve aynı zamanda tertemiz bir havayla çok farklı dakikalar yaşayacaklar ve Ordu'dan güzel hatıralar götürecekler".

    tarihi cam eserler bulunuyor.

    Ordu'nun gözde turizm mekanlarından Boztepe'ye çıkan yerli ve yabancı turistler, doğanın eşsiz güzelliklerini kuş bakışı seyretmenin keyfini yaşıyor. Altınordu ilçesinde denizden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe, Karadeniz'in gözde mekanları arasında yer alıyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ağırlayan kentin seyir terası Boztepe, teleferik ulaşımı sayesinde turistlerden ilgi görüyor. Teleferikle mavi ile yeşilin buluştuğu eşsiz manzara eşliğinde yolculuk yapan ziyaretçiler, Boztepe'de kenti ve Karadeniz'i kuş bakışı görmenin tadını çıkarıyor. Burada yöresel ürünlerin satış noktalarında alışveriş yapma imkanı bulan turistler, Macera Park'ta da eğlenceli vakit geçiriyor. - "Boztepe, Ordu'nun adeta misafir odası" Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'nun 3 ay değil 12 ay boyunca gezilecek bir şehir olduğunu söyledi. "Dört mevsim Ordu'yu yaşayın" adlı yeni bir konsept oluşturduklarını belirten Güler, "Dolayısıyla Ordu'ya sadece 3 aylık yaz sezonunda değil, 12 ay gelinsin ve güzellikleri yaşansın istiyoruz. Onun için de çalışmalarımızı yapıyoruz. Bunlardan en önemlisi de Boztepe ve Çambaşı Yaylası." dedi. Güler, Boztepe'nin, Ordu'nun adeta misafir odası olduğunun altını çizerek "Gelen tüm misafirler mutlaka Boztepe'yi görmeli diyoruz. Bununla ilgili türkü de var, 'Boztepe'ye çıkmalı, şu Ordu'ya bakmalı' diye. Boztepe'ye çıkış için iki tane yol var. Bunlardan biri teleferik. Onu tam kapasite kullanıyoruz. Sabah saatlerini erkene çektik, akşam da daha geç vakitte hizmet versin istiyoruz." ifadelerini kullandı.


    Boztepe'de yeni tesisler açtıklarını anlatan Güler, şöyle devam etti: "Yerel ürünlerimizin satıldığı dükkanları açtık. Burada tarımı ve turizmi birlikte götürmek istiyoruz. Teleferik bizim için çok önemli bir ulaşım aracı. Onun dışında da çok modern bir yol yaptık. Çok kısa zamanda çıkılabiliyor. Aynı zamanda paraşütle de Ordu'nun güzelliklerini gökyüzünden seyredilecek bir üçlü sistemi oluşturduk. Bu bakımdan bizim çekim merkezlerimizden biri Boztepe ve dolayısıyla teleferik son derece önemli." Güler, çevre illere geçiş sırasında da Boztepe'nin önemli bir çekim merkezi haline geldiğine işaret ederek şu değerlendirmede bulundu: "Buradaki tesislerin doğal şartlarda kullanıma açılması için özel bir hassasiyet gösteriyoruz. Buraya gelenler aynı zamanda Macera Parkı'ndan tutun paraşütle uçma ve yerel ürünlerin alışverişiyle birlikte tabiatla iç içe olacak muhteşem bir manzara ve aynı zamanda tertemiz bir havayla burada çok farklı dakikalar yaşayacaklar ve Ordu'dan güzel hatıralar götürecekler. Bu bizim için çok önemli."



    Yerli ve yabancı turistler hayran kalıyor Iraklı turist Sacid Alazawi, arkadaşlarıyla Türkiye'ye gezmeye geldiklerini ve üç gündür de Ordu ve çevresinde bulunduklarını söyledi. Ordu'yu ve Boztepe'yi çok beğendiklerini anlatan Alazawi, teleferikle çıktıkları Boztepe'de harika bir manzara ile karşılaştıklarını ifade etti. Van'dan eşiyle Ordu'ya gelen Ahmet Tebiş ise Karadeniz'i çok sevdiğini, Ordu'nun da çok güzel bir şehir olduğunu belirtti. Tebiş, teleferiğe ilk defa Boztepe'de bindiğini vurgulayarak yöresel ürün alışverişi de yapacaklarını söyledi. Ziyaretçilerden Fatoş Gökbayrak da Ankara'dan arkadaşını ziyarete geldiğini belirterek "Buraya bayıldım, doğası ve insanları çok güzel. Teleferiği de çok beğendim. Korkuyordum ama buraya onunla çıktım. Şu manzaranın güzelliğine baksanıza, her taraf mis gibi." ifadelerini kullandı.
#18.08.2022 18:46 1 0 0
  • Sakarya
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Hem doğası hem de şehir manzarası ile herkesi hayran bırakan bir diğer büyük şehrimiz ise Sakarya oluyor. Tarihi değeri de büyük olan kentin her noktadan manzarası harika görünüyor. Yemyeşil doğası ise en güzel gezi yerlerini sunuyor.
#18.08.2022 18:49 1 0 0
  • Samsun
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Bandırma Vapuru’nun müzesinin de bulunduğu ilimiz Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımlarının yandığı yer olarak da çok önemli bir yer. Gezilecek yerleri ise tarihi yerlerden oluşuyor ve sahil boyu görülecek güzel şeyler var. Samsun manzarası herkese puslu Karadeniz görüntüsü sunarken yemyeşil doğasını da gösteriyor.
#18.08.2022 18:51 1 0 0
  • Şanlıurfa
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Balıklı göl ile her yere ün salan Şanlıurfa mutfağı ile de herkesi çeken güzel ilimiz. Büyük şehir statüsünde yer alan Şanlıurfa görmeye değer manzaraları bulunan kentlerimizden biri. Şehrin her yüksek noktasından görülen görüntü derin bir tarihi de sunuyor
#18.08.2022 18:53 1 0 0
  • Tekirdağ
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    İstanbul’a yakın olması sebebi ile doğal güzellikleri hafta sonları İstanbullular tarafından keşfediliyor. Tekirdağ da büyük şehirlerimiz içerisinde güzel doğası ve manzarası bulunan illerden biri. Herkesi hayran bırakan ilçeleri gizli saklı ancak herkes tarafından kolaylıkla keşfedilebiliyor.
#18.08.2022 18:55 1 0 0
  • Trabzon
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Trabzon muazzam manzaraların bulundu en güzel büyük şehirlerden biri olabilir. Uzungöl manzarası bunu için yeterli olabilir. En güzel doğaya sahip Uzungöl çevresi tertemiz havası ile Trabzon fotoğraflarını süsleyen görüntüdür. Gezilecek çok güzel yerleri bulunan kentimize turistler sadece Türkiye’den değil dünyadan da geliyor.
#18.08.2022 18:56 1 0 0
  • Van
    Türkiye'nin büyük şehirleri
    Muhteşem doğaya ve kimsenin görmediği yerlerde güzel manzaralara sahip büyük şehirlerimizden biri de Van ilimiz. Özellikle dünyada ün salmış olan Van Gölü herkesin manzarasını merak ettiği yerlerden biri. Van Gölü başta olmak üzere en güzel manzaraları ile güzel görüntüler ortaya koyan büyük şehrimiz doğuda yer almaktadır.
#18.08.2022 18:57 1 0 0
  • YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
#18.08.2022 18:57 1 0 0
  • Paylaşmak Güzel Yüreğine Saglık Teşekkürler
#02.07.2023 12:19 0 0 0