Klasik tariflerden sıkılanlar için değişik Mantı Tarifleri

Son güncelleme: 23.06.2023 11:07
  • Klasik tariflerden sıkılanlar için mutlaka denemeniz gereken mantı tariflerini bir araya getirdim. İşte, peravu, hingel, saçaklı gibi çeşitleriyle birbirinden lezzetli ve farklı nefis mantı tarifileri




    Kayseri Mantısı




    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Göçebe Türkler tarafından Anadolu'ya getirilen klasik mantı, Kayseri ile özdeşleştirilmiştir. Temel malzemeleri kıyma ve hamur olan bu yemek, tatar böreği olarak da bilinir. Kırgız ve Kazak mutfağında farklı tekniklerle hazırlanan mantı, vücuda gerekli olan enerjiyi verir. Protein değeri yüksek olduğu için, sporculara tavsiye edilen besin kaynaklarından biridir. Kayseri mantısının en önemli özelliği, boyutlarının küçük olmasıdır. İşin sırrı ise bir kaşığa 40 adet mantı sığdırmakta yatıyor. Hazırsanız, lezzetiyle dillere destan olan Kayseri mantısı nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.


    Kayseri Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 yumurta
    1 su bardağı ılık su
    3 su bardağı un
    Tuz

    İç malzeme için

    200 gr kıyma
    1 küçük boy soğan
    Karabiber
    Kırmızı pul biber
    Tuz

    Üzeri için

    Sarımsaklı yoğurt
    80 gr tereyağı
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Nane

    Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?
    Öncelikle su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Çırpma işlemi tamamlandığında üzerine un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Hamurun kıvamı çok yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
    Harcı için kullanacağınız soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Kıyma için tuz, pul biber ve karabiber ekleyin. İsteğe göre farklı baharatlar da ilave edilebilir.
    Hamuru unlanmış tezgahta açıp küçük küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurun, bohça şeklinde kapatın.
    O esnada tencerenin içerisine su ve tuz ekleyerek kaynatmaya başlayın. Hazırlanan mantıları kaynayan suda pişirin.
    Üzeri için tereyağını eritip salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve sumak ilave edebilirsiniz.
    Ev mantısını, hafif bir atıştırmalık olan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kayseri Mantısının Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemine özen gösterin. Hamur, topak topak kalırsa yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
    İç harcı doldurulmadan önce hamurun üzerine nemli bez ile kapalı ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilmelidir.
    Kıymalı harcın sulu olmaması da oldukça önemlidir. Bu nedenle harcı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakabilirsiniz.
    Mantı hamurunu açmaya başladığınızda hızlı olmanız gerekir. Hamurun kurumaması için, harç doldurulduktan sonra bekletilmeden kapatılmalıdır.
    Lezzetini arttırmak için haşlama suyunun içine tavuk veya et suyu katabilirsiniz.
    Kaynama işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatmayın.
    Mantı ne kadar sürede pişer? Hazır mantılar ortalama 10 dakika da pişerken, ev yapımı mantılar 12-15 dakika içerisinde pişer.

    1 Porsiyon Kayseri Mantısı Kaç Kaloridir?

    100 gramlık bir porsiyonda Kayseri mantısı yaklaşık 170 kaloridir. Farklı çeşitleriyle sunulan mantının besin değerleri de yüksektir.
#08.09.2022 15:54 1 0 0
  • Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    DEĞİŞİK MANTI TARİFLERİ: KLASİK TARİFLERDEN SIKILANLAR İÇİN
#08.09.2022 15:59 1 0 0
  • İnce hamur, kıymalı harç ve çeşitli baharatlarla hazırlanan mantı, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Mantı denildiğinde ilk akla gelen şehrimiz Kayseri olsa da, yöreden yöreye farklı çeşitleri de bulunuyor. Öyle ki mantı yalnızca Türk mutfağında değil, farklı ülkelerde de çok rağbet görüyor. Kayseri mantısının yeri bir başka olsa da, bu kez peravu, saçaklı, tepsi ve hingel mantı gibi farklı çeşitleri sizlere sunuyorum.

    Peravu Mantı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Peravu mantı, peynirli iç harç ile hazırlanan bir mantı türüdür. Üçgen şeklinde kapatılan mantılar, etli sos eşliğinde pişirilir. Kayseri mantısından farklı olarak etli harç mantıda değil, sos yapımında kullanılır. İsteğe göre yoğurtla birlikte servis edilebilir. Peki, peynirli peravu mantı nasıl yapılır? Malzemeleri hazırladıysanız, peravu mantı yapımı için kolları sıvayalım ve tarif detaylarına geçelim.


    Peravu Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    4 su bardağı un
    Bir tutam tuz
    1 adet yumurta

    İç harcı için:

    150 gram beyaz peynir
    1 çay kaşığı karabiber
    1 çay kaşığı nane (kuru)
    1 çay kaşığı pul biber
    Tuz

    Sosu için:

    200 gram kuşbaşı et
    3 yemek kaşığı sıvı yağ
    Salça

    Peravu Mantı Nasıl Yapılır?

    Bir kabın içerisinde un, tuz ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.
    Üzerini kapatarak 15-20 dakika hamuru dinlendirin.
    İç harcı için; Bir kasede peyniri çatalla ezin. Üzerine karabiber, nane, pul biber ve peynirin tadına göre tuz ekleyerek elinizle harmanlayın.
    Dinlenen hamuru, unlanmış tezgahta açın. Büyük kareler halinde kesin.
    Hamurun orta kısmına peynirli harçtan koyun ve çapraz bir şekilde ikiye katlayın.
    Bir tencereye yaklaşık 2 litre su koyup kaynatın.
    Kuşbaşı eti küçük küçük dilimleyin. Eti başka bir tencereye alın. Üzerine salça ve 2 bardak su ekleyerek kaynatın.
    Diğer tencerede kaynayan suda mantıları haşlayın.
    Haşlanan mantıların suyunu isterseniz süzebilir veya süzmeden kullanabilirsiniz.
    Mantıları servis tabağına aldıktan sonra, etli sosu üzerine ekleyin ve servis edin. Afiyet olsun.

    Peravu Mantı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini örtün.
    Hamura üçgen veya bohça şekli verebilirsiniz.
    İç harçta kullanacağınız peynirin tadına önceden bakın. Eğer çok tuzluysa biraz suda bekleterek tuzunu ayrıştırabilirsiniz.
    Etin daha kolay haşlanması için küçük parçalar halinde kesin.
#08.09.2022 16:03 1 0 0
  • Tepsi Mantısı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Mantı denildiğinde ilk aklımıza gelen Kayseri mantısıdır. Ancak tepsiye sık sık dizilmesiyle bilinen, hem görünümü, hem de lezzeti ile damak çatlatan tepsi mantısı da son yılların popüler tariflerinden biridir. Yağlı kıyma, incecik yufka ve sos ile hazırlanan tepsi mantısı, özellikle İç Anadolu'da sık sık tüketilir. Malzemeler hazırsa, tepsi mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz


    Tepsi Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    4.5 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 çay bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    250 g orta yağlı kıyma
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    2 adet kuru soğan
    1 çorba kaşığı biber salçası
    1 çorba kaşığı domates salçası
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
    1 çay kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz
    Üzeri için;
    Sarımsaklı yoğurt

    Tepsi Mantısı Nasıl Yapılır?

    Yumurta, su ve tuzu karıştırıp, içerisine unu azar azar ekleyerek pürüzsüz sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. 30 dakika dinlendirin.
    Soğanları çok ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
    Dinlenen hamuru 3 adet bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritleri 1 cm’lik karelere bölün.
    Mantı hamurlarının ortasına iç harcından koyun. Hamurların ortası açık kalacak şekilde dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın. Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce sıralayın.
    Salçaları tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu kaynatarak sos hazırlayın.
    Tepsideki mantıları önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız mantıya sıcak sosu gezdirin.
    Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.

    Tepsi Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Yufkalar tepsiye sık sık dizilmelidir.
    Salça yerine, domates püresi de kullanabilirsiniz.
    Servis için yoğurt, nane ve acı biber eklemeyi unutmayın.

    1 Porsiyon Tepsi Mantısı Kaç Kalori?

    Tepsi mantısının bir porsiyonu, yaklaşık 190 kaloridir. Bir porsiyon, 200 gram mantı içerir.
#08.09.2022 16:07 1 0 0
  • Saçaklı Mantı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Balıkesir yöresi ile özdeşleştirilen saçaklı mantı, kalın hamur ve tavuk eti ile hazırlanır. Haşlanan tavuklar didiklenerek hamurun üzerine serpiştirilir. Saçaklı mantı, fırında pişirilen bir yemektir. Peki, Balıkesir usulü saçaklı mantı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, saçaklı mantı tarifi için kolları sıvayalım.


    Saçaklı Mantı Tarifi İçin malzemeler

    1 bütün tavuk (haşlanmış, didiklenmiş)
    3 adet yumurta
    1 kg un
    1 su bardağı su
    Tuz
    Sıvı yağ
    Karabiber

    Saçaklı Mantı Nasıl Yapılır?

    Bir kabın içerisine un, tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.
    Bu hamurun üzerini kapatarak 1 saat dinlendirin.
    Dinlenen hamuru 4 parçaya ayırın. Bezeleri unlanmış tezgaha alarak tek tek açın.
    Açtığınız hamurları uzun ve kalın şeritler halinde kesin.
    Şeritleri tepsiye kafes görünümü alacak şekilde dizin. (ilk kat yatay, ikinci kat dikey)
    Katların arasında sıvı yağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
    Pişen hamuru soğumaya bırakın. Ardından başka bir tepsinin içerisine yaydırın.
    Üzerine haşlanıp didiklenmiş tavukları, karabiberi ve tavuk suyu ekleyin.
    Bu şekilde ocağa alarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Saçaklı mantıyı, ılık bir şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
#08.09.2022 16:09 1 0 0
  • Bolu Mantısı
    Bolu mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan mantı, haşlama usulüyle pişirilir. Bolu mantısının en önemli özelliği ise, iç harcında kıyma yerine mantar kullanılmasıdır.
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Mantı, Türk mutfağının en eşsiz lezzetlerinden biridir. Özellikle Kayseri yöresi ile özdeşleşen mantının yörelere göre farklı hazırlanma çeşitleri de mevcuttur. Bolu mantısı, iç harcında kıyma yerine mantarın kullanıldığı bir mantıdır. Doldurulan mantılar, haşlandıktan sonra yoğurtla birlikte servis edilir. Malzemeler hazırsa, Karadeniz mutfağında çok sevilen Bolu mantısı nasıl yapılır, görelim.

    Bolu Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    3 su bardağı buğday unu
    1 adet yumurta
    Ilık su
    Tuz

    İç harcı için:

    500 gram mantar
    1 adet kuru soğan
    Limon suyu
    Karabiber
    Tuz

    Üzeri için:

    2 yemek kaşığı tereyağı
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 diş sarımsak
    Kırmızı toz biber
    2 su bardağı yoğurt
    Yarım yemek kaşığı salça

    Bolu Mantısı Nasıl Yapılır?

    İlk olarak yoğurma kabına un, yumurta ve tuzu ekleyin.
    Üzerine azar azar su ekleyip yoğurarak kulak memesi kıvamına getirin.
    Hamurun kıvamı tuttuğunda, yumurta büyüklüğünde bezeler kopartın.
    Hamurun üzerini nemli bez ile örterek 30 dakika dinlendirin.
    İç harcı için; Mantarları temizleyin ve limonlu suda yumuşayana kadar haşlayın.
    Ardından mantarları süzgeçle çıkartın.
    Mantarlar soğumaya başladığında küçük küçük doğrayarak bir kaseye alın.
    Üzerine küp küp doğranmış soğan, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın.
    Dinlenen hamur bezelerini unlanmış mutfak tezgahında ince bir şekilde açın.
    Açtığınız hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına mantarlı iç harçtan koyun.
    Hamurları üçgen şeklinde ikiye kapatın. Ardından kenarlarını birleştirerek bohça şekli verin.
    Derin tencerede su kaynatın. Su kaynadığında içine sıvı yağ ve tuz ekleyin. Daha sonra hazırladığınız mantıları suya atın.
    Mantılar piştiğinde kepçe ile suyunu süzerek servis tabağına alın.
    Bir tavada tereyağını eritin. İçine salça, kırmızı toz biber ve rendelenmiş sarımsak ekleyerek karıştırın.
    Pişen mantıların üzerinde yoğurt ve salçalı sos gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

    Bolu Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hamurunu çok ince ve çok kalın açmamaya özen gösterin.
    Mantıya bohça yerine farklı şekiller de verebilirsiniz.
    Mantının iç harcında mantar yerine kıyma da kullanabilirsiniz.
    Mantıları mutlaka kaynar suda pişirin.
#08.09.2022 16:12 1 0 0
  • Jiaozi Çin Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Daha önce bahsettiğimiz gibi mantı yalnızca Türk mutfağında değil, farklı kültürlerde de önemli bir yere sahiptir. Çin mantısı olarak da bilinen jiaozinin iç harcında kıymaya ek olarak pırasa gibi sebzelere de yer verilir. Kızartılan mantılar soya sosu eşliğinde sunulur.
    Çin ve Doğu Asya ülkelerinde sık sık tüketilen Çin mantısı, kıyma ve sebze karışımıyla hazırlanır. Bu karışım hamur içine konularak pişirilir. Jiaozi, geleneksel bir Çin yemeğidir. Çin ve kuzey eyaletlerinde yıl boyunca tüketilen en önemli gıdalardan biridir. Jiaozi yapımında, çok kalın olmayan bir hamur kullanılır. İsteğe göre haşlama, buhar ve kızartma yöntemleri kullanılabilir. Malzemeler hazırsa, jiaozi yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

    Jiaozi (Çin Mantısı) Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    2 Su bardağı un
    1/2 su bardağı ılık su
    Tuz

    İç harcı için:

    200 gr kıyma
    1 sap pırasa
    4 adet mantar
    1 adet kuru soğan
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı soya sosu
    1 yemek kaşığı susam
    5 yemek kaşığı worcestershire sos
    1/2 çay kaşığı toz zencefil
    1 tatlı kaşığı buğday nişastası
    Tuz (soya sosu olduğu için tuzu az miktarda ekleyin)
    Karabiber

    Kızartmak için:

    Zeytinyağı
    1.5 su bardağı et suyu

    Jiaozi (Çin Mantısı) Nasıl Yapılır?

    Derin bir kapta un ve tuzu karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
    Yoğurduğunuz hamurun üzerini temiz bir bez ile örtüp 30 dakika dinlendirin.
    İç harcı için pırasa, mantar, soğan ve sarımsakları temizleyip mutfak robotunda çekin.
    Mutfak robotunda çektiğiniz malzemeleri ayrı bir kaba alıp kıyma ile karıştırın. Kalan diğer malzemeleri de ekleyip iyice yoğurun.
    Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp unlanmış tezgahta merdane ile bıçak sırtı kalınlığında açın.
    Su bardağı ağzıyla yuvarlaklar kesin. Tüm hamurlar bitene dek aynı işlemi uygulayın.
    Hazırladığınız hamurların ortasına bir tatlı kaşığı kıymalı harçtan ekleyin. Hamurun kenarlarını da su ile hafifçe ıslatın.
    Sonra hamuru ikiye katlayın. Bir tarafında ufak ufak katlamalar yaparak, hamurun düz olan tarafına yapıştırın.
    Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
    Yapışmaz bir tavanın içerisine zeytin yağını ekleyip kızdırın. Hazırladığınız mantıları da içerisine ekleyip hafifçe kızartın.
    Tüm mantılar kızarınca sıcak olan su veya et suyunu ilave edin. Kapağını kapatıp suyu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
    Çin mantısının yanında sirke, soya, susam yağı, sarımsak ve taze soğandan oluşan bir sos hazırlayarak servis edebilirsiniz.
#08.09.2022 16:19 1 0 0
  • Mandu (Kore Mantısı)
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    İsmi farklı olsa da, aslında bildiğimiz mantının Kore mutfağında yapılmış versiyonudur mandu. Kore mantısı olarak da bilinen bu yemek, kıyma, pırasa ve isteğe göre mantarla hazırlanıyor. Genellikle hamura büzgü veya yarım ay şekli veriliyor. Peki, evde mandu nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, mandu yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

    Mandu (Kore Mantısı) Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    1 adet yumurta
    4 su bardağı un
    Göz kararına göre ılık su

    İç harcı için:

    250 gram kıyma
    1 yemek kaşığı susam yağı ya da sıvı yağ
    1/2 demet yeşil soğan
    1 adet tofu
    2 adet pırasa (ince doğranmış)
    1 adet kuru soğan
    1 çay kaşığı tuz
    1 çay kaşığı karabiber

    Mandu (Kore Mantısı) Nasıl Yapılır?

    Hamur için; Un, ılık su ve yumurtayı bir kabın içine alın. Tüm malzemeleri yoğurun.
    Hamur yumuşak bir kıvama geldiğinde üzerini nemli bezle örterek 30 dakika dinlendirin.
    Dinlendirme işleminin ardından, hamuru 4 parçaya ayırın.
    Hamuru oklava yardımıyla açın ve bardak ağzıyla yuvarlak olarak kesin.
    İç harcı için; Kuru soğan, yeşil soğan ve pırasayı ince ince doğrayın.
    Doğradığınız sebzelerin üzerine tofu, susam yağı, kıyma, tuz ve baharatları ekleyerek karıştırın.
    Hazırladığınız iç harcı, yuvarlak biçimde kesilen hamurun ortasına yerleştirin.
    Ardından hamurları yarım ay olacak şekilde kapatın.
    Büzgü görünümü için hamuru sıkıştırabilir, ardından iki ucunu yuvarlak olacak şekilde birleştirebilirsiniz.
    Hazırladığınız hamurları, kızgın yağda kızarttıktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Mandu Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Hamurun kabarması için dinlendirme işlemini mutlaka uygulayın.
    İç harcında mantar, soya sosu ve zencefil de kullanabilirsiniz.
    Pişirdiğiniz manduları kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzebilirsiniz.
    Manduları yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
#08.09.2022 16:22 1 0 0
  • Veggie Gyoza (Japon Mantısı)
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Japon Mantısı Gyoza tarifi ile karşınızdayız. Veggie gyoza, Japon mutfağıyla özdeşleşen çok özel bir mantı türüdür.

    Veggie Gyoza (Japon Mantısı) Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    3.5 su bardağı un
    1 su bardağı sıcak su
    1 çay kaşığı tuz

    İç harcı için:

    Çeyrek lahana
    100 g mantar
    Yarım havuç
    1 yemek kaşığı yeşil soğan
    2 tatlı kaşığı taze zencefil
    2 çay kaşığı kuru pul biber

    Veggie Gyoza (Japon Mantısı) Nasıl Yapılır?

    Tuzu sıcak suya ekleyip eritin. Ardından derin bir kaba aktardığınız unun içine suyu azar azar dökün. Dökerken bir yandan spatula yardımıyla kendi üzerine katlayarak hamuru oluşturmaya başlayın. İlk başta el kullanmayın çünkü hamur yapış yapış olacak, su bittikten sonra ellerinizi iyice unlayıp yoğurun.
    10 dakika yoğurduktan sonra hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı streç filmle sararak 20 dk dinlenmeye bırakın. Bu sırada içliği hazırlayın. Lahana, havuç ve taze zencefili rendelin. Üzerlerine ince bir tabaka halinde tuz ekip beklemeye alın. Yeşil soğan ve mantarı olabildiğince minik küpler halinde doğrayıp az bir zeytinyağında soteleyerek pişirin.
    Suyunu saldıktan sonra ocaktan alıp, hiç suyu kalmaya kadar süzün. Rendelenenler suyunu saldığında elinizle iyice sıkarak içinde kalan suyu da çıkarın. Sebzeler bu aralıkta hacmini kaybedip ufacık kalacak.Tüm malzemelerin suyunu iyice çıkardıktan sonra baharatları da ekleyip bir kapta hepsini birleştirin.
    Dinlenen hamurlardan birini streç filmden çıkarıp yaklaşık 1 cm kalınlığında rulo haline getirin. Ruloyu yaklaşık 15 ufak parçaya kesin. Sırası sonra gelecek olan tüm parçaları bir tabağa koyup üzerlerini nemli bezle örtün. Bir parçayı alıp ince açıp, büyük bir bardakla kesin. İçlik koyup videodaki gibi katlayın. Hamur bitene dek, artan hamurları da kullanarak bu işleme devam edin.

    Pişirilişi:
    Tüm gyozalar bittiğinde kapaklı bir tavaya zemini kaplayacak kadar susam yağı koyup gyozaları dizin. Sıkı sıkı yerleştirebilirsiniz ama birbirlerine değmesinler. 5-6 dk altları kızarana (ve hafif yanıyor gibi olana) kadar ortadan biraz yüksek ateşte oynatmadan kızarmalarını bekleyin. Ardından dikkatlice 3/4 su bardağı su ekleyip hemen kapağı kapatıyoruz ve orta ateşe alın. Gyozaları su bitene dek haşlayın. Suyu bittiğinde 1-2 dk daha kızarmasına izin verin ve ocaktan alın.

    Gyozaları sıcakken yanında soya sosu ile servis edin.

    Püf noktaları

    İsterseniz içliğe kıyma veya tofu kızartması ekleyebilirsiniz ama yağlarını süzmeyi unutmayın.
    İç harcı için tüm malzemelerin suyu alınmış olmalı, yoksa gyozalarınız pişerken açılır.
    Hamur nemli kalmalı, bezle örtmeyi unutmayın. Gyozaların kenarlarını ve üstünü çimdikleyerek sıkıca kapatın.
    Gyozaları buzlukta saklayıp, çözdürdükten sonra pişirebilirsiniz.
    Susam yağı tercih etmiyorsanız ceviz, fındık veya zeytinyağı da kullanabilirsiniz.
#08.09.2022 16:25 1 0 0
  • Hingel Mantı



    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Son zamanların en popüler tariflerinden olan hingel mantı, 'Çerkez ve metez' isimleriyle de bilinir. Hingel mantının iç harcında kıyma, et veya patates kullanılır.
    Et veya patates ile hazırlanan hıngel mantı, birçok yörede yapılmaktadır. 'Hıngal, Çerkez ve Metez' isimleriyle de bilinir. Şekliyle diğer mantılardan ayrılan hingel mantı, emek isteyen bir yemektir. Haşlanan mantı, kızgın tereyağ ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle sarımsak eklendiğinde tadına doyum olmayan hingel mantı, yaklaşık 1 saat içerisinde sofralardaki baş köşeyi alır. Peki, hingel mantı nasıl yapılır? Listedeki malzemeleri hazır ettiyseniz, hingel mantı yapımı için tarife geçebiliriz.



    Hingel Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    5 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    2 su bardağı ılık su

    Kıymalı iç harç için:

    300 gram kıyma
    1 adet kuru soğan
    Tuz
    Karabiber
    Maydanoz

    Üzeri için:

    2 su bardağı yoğurt
    2 yemek kaşığı tereyağı
    2 diş sarımsak

    Hingel Mantı Nasıl Yapılır?

    Kıymalı iç harç için; Maydanozları bol suda yıkayın ve ayıklayın. Ardından ince ince kıyın. Soğanları ise küçük küçük doğrayın.
    Kıyma, kuru soğan, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kasede harmanlayın.
    Hamuru için; Unu derin bir kaba alın. Kenarda kalan unun üzerine tuz serpiştirin. Unun ortasını havuç şeklinde açın.
    Orta kısmına yumurtayı kırın ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Hamur kıvam aldığında, dört eşit parçaya bölün. Mutfak tezgahını unlayın.
    Parçaları tek tek tazgahın üzerinde açın. Bardak ağzı yardımıyla hamurlara şekil verin.
    Hamurların içerisine bir tatlı kaşığı kıymalı harç koyun. Kenar kısımlarını içe doğru alıp sağlı sollu bir şekilde uzunlamasına kapatın.
    Tüm mantılara bu işlemi uyguladıktan sonra bir tencere su kaynatın. Kaynayan suyun içerisine mantıları azar azar ekleyin.
    Mantıları yumuşayıp su üstüne çıkana kadar haşlayın. Haşlanan mantıları süzgeçle süzün ve servis tabağına alın.
    Mantıların üzerine ev yapımı yoğurt dökün. Bir tavada tereyağını eritin ve içerisine pul biber ekleyin. Bu sosu mantıların üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.

    Hıngal Mantı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hamuru, ele yapışmayacak bir kıvama gelinceye kadar yoğurun.
    İç harcı patatesli veya peynirli olarak da hazırlayabilirsiniz.
    Hamuru iç harç ile doldurmadan önce üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
    Hamurun kurumasını önlemek için açtıktan sonra hızlı olmanız gerekir.
    Mantı ne kadar sürede pişer? diye merak edenler için, mantı kaynar suda ortalama 10 dakika içerisinde pişmektedir.

    1 Porsiyon Hıngal Mantı Kaç Kalori?

    Hıngal mantının bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.
#08.09.2022 16:29 1 0 0
  • Fırında Gül Mantısı
    Okurumuzdan gelen gül mantısı, Adana mutfağı ile özdeşleşmiştir. İsmini görünümünden alan bu mantı, fırında pişirildikten sonra yoğurtla birlikte servis edilir.

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    mantının her türlüsünü sevenler için şahane fırında gül mantısı tarifi ile karşınızdayız. İçi klasik kıyma harcı ile doldurulan hamurları, gül şeklinde katlayarak şık bir sunum elde edebilirsiniz. Gül mantısını tepsiye dizdikten sonra pişmesi için fırına atın. Malzemeleriniz hazırsa, fırında gül mantısı yapımı için tarif detaylarına başlayabiliriz.


    Fırında Gül Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için:

    3 su bardağı un
    1 adet yumurta
    1 su bardağı su
    2 tatlı kaşığı tuz

    İç harcı için:

    350 gr kıyma
    1 adet kuru soğan
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı pulbiber
    1 tatlı kaşığı kimyon
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Fırın sosu için:

    2 yemek kaşığı sıvı yağ
    2 dolu yemek kaşığı salça
    2,5 bardak sıcak su

    Fırında Gül Mantısı Nasıl Yapılır?

    3 su bardağı unu ortası çukur olacak şekilde derin bir kaba koyun. Ortasına yumurta ve tuzu ekleyin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek sert bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurmak önemli. Ardından hamuru kolay açılması için 30 dk dinlendirin. Hamur dinlenirken bir soğanı rendeleyip baharatlarla ve kıymayla karıştırarak iç harcını hazırlayın.
    Dinlenen hamuru mantı hamurundan çok az daha ince şekilde açın. Bir çay bardağının ağzıyla veya şekillendirici ile yuvarlaklar halinde kesin. 4 yuvarlak hamuru kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerine parmağınız ile bastırın. Ardından kıymayı ince bir şerit halinde birleşen 4lü hamurun ortasına serin. Hamurun ucundan itibaren katlayarak sarın. Hazırladığınız mantıları yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin.
    İlk olarak 200 derece fırında 10 dk pişirin ardından hazırladığınız sosu ekleyip üstünü yağlı kağıtla kapatarak 180 derece fırında 25 dk daha pişirin. Afiyet olsun.
#08.09.2022 16:44 0 0 0
  • Kıymalı Kabak Mantısı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Uzman Diyetisyen Aslıhan Küçük Budak'tan diyabet hastalarına özel kıyma ve kabaklı mantı tarifi..



    Kıymalı Kabak Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    2 adet kabak
    1 küçük boy kapya biber
    100 g kıyma
    ½ adet soğan
    4 yemek kaşığı yoğurt
    1 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz

    Kıymalı Kabak Mantısı Nasıl Yapılır?

    Kabağı soymadan halka şeklinde doğrayın. Kapya biberi de halka şeklinde doğrayın.
    Kabağı ve biberi zeytinyağında soteleyin, biraz tuz ekleyin. Servis tabağına alın.
    Kıyma ve soğanı yağsız bir şekilde kavurun. Tuz ekleyip kabağın üstüne gezdirin.
    Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu da koyup afiyetle yiyin.
#08.09.2022 16:49 1 0 0
  • Kızarmış Mantı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Kaşığa 40 tane sığmasıyla bilinen mantının, en çıtır halini sofralarınıza getiriyoruz. Mantı hamurunun zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanan çıtır mantının tadı damağınızda kalacak. Peki, yoğurt ve domates sosu ile sunulan nefis çıtır mantı nasıl yapılır? Çıtır mantının klasik Kayseri mantısından tek farkı pişirilme şeklidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çıtır mantı yapımına geçebiliriz. Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak çıtır mantı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın

    Kızarmış Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 yumurta
    1 tutam tuz
    1 su bardağı su

    İç harcı için

    300 g kıyma
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber

    Domates sosu için

    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Yoğurt sos için

    Yoğurt
    2 diş sarımsak

    Kızartmak için

    Zeytinyağı

    Kızarmış Mantı Nasıl Yapılır?

    Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
    Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın.
    Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
    Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın. Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın.
    Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.

    Çıtır Mantının Püf Noktaları Nelerdir?

    Tarifte kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin.
    İç harçta kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin.
    Mantının en önemli püf noktası, boyutlarının küçük olmasıdır. Hamuru küçük küçük keserek bohça şekli verin.
    Mantının küçük olması, pişirme süresini de kısaltacaktır.
    Aynı hamuru haşlayarak klasik mantı tarifi için de kullanabilirsiniz.
    Fazla kalan mantıyı, pişirmeyin. Bunun yerine hava almayan poşetlere koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.

    1 Porsiyon Çıtır Mantı Kaç Kalori?

    Çıtır mantının bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.
#08.09.2022 16:54 1 0 0
  • Azerbaycan Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Azerbaycan mutfağının en sevilen lezzetlerinden nefis bir mantı tarifi ile karşınızdayım
    İç harcında iki farklı kıyma kullanılan bu mantıyı, uzun ince bir şekilde kapatabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef GS2004'den Azerbaycan usulü mantı tarifinin detaylarına geçebiliriz.

    Azerbaycan Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    200 g un
    1 adet yumurta
    1 çay kaşığı tuz
    1/2 su bardağı su

    İç harcı için

    100 g yağlı kuzu kıyma
    100 g dana kıyma
    1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
    1 yemek kaşığı tuz
    2 çay kaşığı karabiber
    500 g yoğurt

    Azerbaycan Mantısı Nasıl Yapılır?

    Hamur için gerekli tüm malzemeyi bir kaba alarak yoğurun ve ele yapışmayan kıvama ulaşınca dinlenmeye bırakın.
    Kıymaları, kuru soğanı, tuz ile karabiberi bir kapta karıştırarak iç harcı hazırlayın.
    Hamuru ince açarak yuvarlak kesin, ortasına kıymayı koyup özel şekil vererek kapatın. Sonrasında orta tuzlu suda haşlayın ve yoğurtla birlikte servis edin.
#08.09.2022 16:57 1 0 0
  • Yanık Mantı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Yarım ay şeklinde sunulan yanık mantı, klasik kıymalı iç harç ile hazırlanır. Bu mantının en önemli özelliği, baharatların yanık kokmasından gelir. Pişirme işleminin ardından tereyağlı sos ve yoğurt ile birlikte sunulur.

    Kaşığa 40 tane sığmasıyla bilinen mantının, en çıtır halini sofralarınıza getiriyoruz. Mantı hamurunun zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanan çıtır mantının tadı damağınızda kalacak. Peki, yoğurt ve domates sosu ile sunulan nefis çıtır mantı nasıl yapılır? Çıtır mantının klasik Kayseri mantısından tek farkı pişirilme şeklidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çıtır mantı yapımına geçebiliriz. Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak çıtır mantı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


    Kızarmış Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    3 su bardağı un
    1 yumurta
    1 tutam tuz
    1 su bardağı su

    İç harcı için

    300 g kıyma
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber

    Domates sosu için

    2 yemek kaşığı domates salçası
    1 yemek kaşığı tereyağı

    Yoğurt sos için

    Yoğurt
    2 diş sarımsak

    Kızartmak için

    Zeytinyağı

    Kızarmış Mantı Nasıl Yapılır?

    Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
    Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
    Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın.
    Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
    Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın. Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın.
    Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.

    Çıtır Mantının Püf Noktaları Nelerdir?

    Tarifte kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin.
    İç harçta kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin.
    Mantının en önemli püf noktası, boyutlarının küçük olmasıdır. Hamuru küçük küçük keserek bohça şekli verin.
    Mantının küçük olması, pişirme süresini de kısaltacaktır.
    Aynı hamuru haşlayarak klasik mantı tarifi için de kullanabilirsiniz.
    Fazla kalan mantıyı, pişirmeyin. Bunun yerine hava almayan poşetlere koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.

    1 Porsiyon Çıtır Mantı Kaç Kalori?

    Çıtır mantının bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.
#08.09.2022 17:00 1 0 0
  • Koza Mantı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Mantı Türkiye'de sevilen bir lezzetir. Ancak yapımı biraz zahmetlidir. Kızartma yöntemi ile hazır yufkadan yapılan koza mantınında lezzetine bayılacaksınız. Yapmanız gereken tek şey malzemelerinizi hazır edip başlamak. Yarım saat sonunda hazır olacak. Hazırsanız malzemeler ve yapımı aşağıda.

    Koza Mantı Tarifi İçin malzemeler

    3 adet yufka
    230 gr kıyma
    1 adet soğan
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için;

    Sıvıyağ

    Üzeri için;

    5-6 yemek kaşığı yoğurt
    1 diş sarımsak


    Koza Mantı Nasıl Yapılır?

    Yufkalar üst üste bir şekilde ortadan ikiye kesilir. Elde edilen yarım aylarda ortadan ikiye kesilerek ayrılır.
    Sonucunda oluşan parçalar her biri kendi içinde 4-5 parçaya bölünür.
    Harç için soğan rendelenir fazla suyu sıkılarak kıyma ile birleştirilir. Baharatlar eklenerek yoğurulur.
    Yufkaların geniş üçgen kısımlarına harçtan koyulur ve yufka sarılır, bu şekilde bütün yufka parçaları sarılır.
    Kızgın yağda kızartılır.
    Kızaran koza mantıları servis tabaklarına alınır.
    Yoğurt içerisine ezilmiş sarımsak alınarak yoğurt ile birlikte servis edilir.


    Not:

    İsteğe göre acı yağ hazırlanarak mantıların üzerine servis edilebilir.
#08.09.2022 17:14 1 0 0
  • Boşnak Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Boşnak mutfağının en güzel lezzetlerinden biri olan boşnak mantısını sizlerin beğenisine sunuyoruz. Çıtır hamuru, kıymalı iç harcı ve enfes tadıyla sofralarınızın yeni favorisi olacak. Hazırladığınız Boşnak mantısını sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, orijinal Boşnak mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.


    Orijinal Boşnak Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    1 kg un (Baklavalık ve elenmiş)
    2 tatlı kaşığı tuz
    3,5 su bardağı su (Ilık)

    İç harcı için

    500 g kıyma
    2 adet soğan (Küçük doğranmış)
    Tuz
    Karabiber

    Yağlamak için

    3 yemek kaşığı tereyağı veya margarin (Eritilmiş)
    1,5 çay bardağı sıvı yağ

    Orijinal Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır?

    Ilık suya elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın ve pürüzsüz olana kadar yoğurun.
    Hamuru yoğurduktan sonra sıcak havalarda 30 dakika, soğuk havalarda ise 1 saat kadar dinlendirin.
    Hamuru 2 eşit parçaya bölerek yoğurun. İkinci bezeyi yoğurduktan sonra, bezeleri birer kere daha yoğurun ve üstlerini bir örtü ile kapatarak, 30 dakika daha dinlendirin.
    Sıvı yağ ile tereyağını bir kaba alarak karıştırın.
    İç harç için, soğanı ve kıymayı bir tavada kavurun ve tuz ile karabiberi ekleyin.
    Dinlenmiş hamuru parmağınızla kontrol edin. Eğer bastırdığınızda hamur yumuşak ve ele yapışmıyorsa açmaya uygun kıvamdadır.
    Tezgaha un serptikten sonra bir merdane yardımıyla kenarlarına bastırarak, içten dışa doğru ve sürekli çevirerek açın.
    Hamur tepsi büyüklüğüne geldiğinde 4 yemek kaşığı yağ sürün ve ellerinizin üstüne alıp döndürün.
    Uzunlamasına hamuru masaya yayın ve yavaş yavaş, çok çekmeden etrafında döne döne hamuru tekrar açın.
    Büyüyen hamurun kenarlarına iç harcı koyun ve hamuru çevire çevire sarın ve ortadan ikiye keserek iki uzun hamur elde edin.
    Yine biraz esneterek uzatın ve kesilmiş yerleri altta kalacak şekilde, yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisinin içine spiral şeklinde yerleştirin.
    Üzerine kalan yağı sürün ve bir bıçak yardımıyla küçük kareler şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirin.
    Sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edin. Afiyet olsun.
#08.09.2022 17:19 1 0 0
  • Haşlama Milföy Mantı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Haşlama Milföy Mantı Tarifi İçin malzemeler

    12 adet milföy hamuru
    İçi için:
    250 g kıym
    1 küçük boy soğan
    1 diş sarımsak
    Karabiber
    Tuz
    Üzeri için
    2 yemek kaşığı tereyağı
    100 g iri kırılmış ceviz içi

    Haşlama Milföy Mantı Nasıl Yapılır?

    Unlanmış zeminde milföy hamurlarını inceltin ve küçük karelere bölün. İçlerine kıymalı harcı paylaştırın ve üçgen kapatın.
    Derin bir tencerede kaynattığınız tuzlu suyun içine mantıları atarak haşlayın ve suyunu süzüp servis tabağına alın.
    Üzeri için; tereyağını bir tavada eritin. İri kırılmış cevizleri tereyağına ekleyin ve birkaç dakika kavurup mantıların üzerine gezdirin. Bekletmeden sıcak servis yapın.
#08.09.2022 17:26 1 0 0
  • Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    İzmir Mantısı

    Türk mutfağında mantı denildiğinde ilk akla gelen Kayseri mantısı olsa da, mantının birçok çeşidi bulunmaktadır. İzmir ve çevresinde yapılan İzmir mantısı, diğerlerinden farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. Bu yüzden çıtır çıtır bir lezzeti vardır. İç harcında kıyma ve pirinç kullanılır. Malzemeleri hazır ettiyseniz, İzmir mantısı nasıl yapılır birlikte görelim.



    İzmir Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    3 su bardağı un
    Alabildiğince su
    3 yumurta
    1 kahve fincanı tuz

    İç harcı için:

    500 gram kıyma
    1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
    1 demet maydanoz
    1 kuru soğan
    Tuz
    Karabiber

    Üzeri için:

    2 diş sarımsak
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı pul biber
    Yoğurt

    Kızartmak için:

    1 su bardağı zeytinyağı

    İzmir Mantısı Nasıl Yapılır?

    Öncelikle hamuru için gereken malzemeleri bir kapta karıştırın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin.
    Hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Üzerini örterek 20 dakika oda sıcaklığında bekletin.
    İç harcı için; Bir kaba kıyma, haşlanmış pirinç, ince kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan, tuz ve karabiberi ekleyin.
    Elinizle karıştırarak harmanlayın. İç harcı kenara alın.
    Mutfak tezgahını unlayın. Hamur bezelerini orta büyüklükte açın.
    Hamurları kare şeklinde kesin. Ortalarına iç harçtan ekleyin.
    Hamuru üçgen şeklinde kapatın, uçlarından birleştirerek bastırın.
    Tüm mantıları bu şekilde tepsiye alın. Tavaya yağı ekleyerek ısıtın.
    Mantıları, zeytinyağında pembeleşene kadar kızartın.
    Kızaran mantıları kevgirle süzerek tabağa alın.
    Üzeri için, tereyağını eritin. İçine pul biber ekleyerek 1-2 dakika kavurun.
    Mantının üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ardından tereyağlı sosu gezdirin. Afiyet olsun.
#08.09.2022 17:32 1 0 0