Klasik tariflerden sıkılanlar için değişik Mantı Tarifleri

Son güncelleme: 23.06.2023 11:07
  • Avunya Mantısı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Çanakkale'nin Yenice ilçesinden, Balıkesir'in Gönen ilçesine kadar olan bölgeye, avunya ismi verilmiştir. Avunya'nın en lezzetli yemeği ise tavuk göğsü ve nohut ile hazırlanan mantıdır. Özellikle Ayvalık ve Akçay'da sık sık tüketilen avunya mantısı, diğer mantı çeşitlerinde göre daha farklı hazırlanır. Mantı yapımında erişte veya yufka kullanılır. Malzemeler hazırsa, 'Avunya mantısı nasıl yapılır?' sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz


    Avunya Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    1 adet tavuk göğsü
    1 adet taze yufka
    1 su bardağı nohut
    2 diş sarımsak
    1 adet soğan
    Tereyağı
    1 çay kaşığı pul biber
    1/2 çay kaşığı nane
    Tuz
    1 kase yoğurt
    1 yemek kaşığı salça

    Avunya Mantısı Nasıl Yapılır?

    Öncelikle tavuğu bir tencereye koyun ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Tavuğu yumuşayana kadar haşlayın.
    Nohutu bir gece önceden ıslatın.
    Yufkayı rulo haline getirin ve bir parmak kalınlığında şeritler kesin.
    Fırın tepsisine yufkaları serpiştirin. Tereyağını sos tavasında eritin ve yufkaların üzerine dökün.
    Elinizle hafifçe karıştırarak yağın yufkalara tamamen dağılmasını sağlayın.
    Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında, yufkalar kızarana kadar pişirin.
    10 dakika sonra tepsiyi çıkartın ve yufkaları karıştırarak tekrar pişirin. Böylece yufkaların yumuşak bir yeri kalmasın.
    Tavuğu düdüklü tencerede haşladıktan sonra çatalla veya elinizle didikleyin.
    Geniş bir tencereye doğranmış soğanları ekleyin ve rengi pembeleşene kadar kavurun.
    Soğanı kavurduktan sonra üzerine didiklenmiş tavuğu ekleyin.
    Tavukların üzerine nohut ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın.
    Üzerine 1 çay bardağı içme suyu ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
    Servis tabağına fırında pişirdiğiniz yufkaları ekleyin.
    Üzerine tavuklu karışımdan ilave edin.
    Sos tavasında tereyağını eritin. İçerisine isteğe göre pul biber ve nane veya salça koyabilirsiniz.
    Tavuklu mantının üzerinde sarımsaklı yoğurt gezdirin. En üst kısma ise salçalı sostan dökün ve servis edin. Afiyet olsun.
#08.09.2022 17:51 1 0 0
  • Patatesli Çerkez Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Patatesli Çerkez Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    5 su bardağı un
    1.5 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    İç harcı için

    5 patates
    1 soğan
    4 yemek kaşığı zeytinyağı
    Tuz
    Karabiber
    Kırmızı toz biber

    Üzeri için

    120 g tereyağı
    Kırmızı pul biber

    Patatesli Çerkez Mantısı Nasıl Yapılır?

    İç harcı için kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri doğrayıp geniş bir tencereye alın. Üzerine su ekleyip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
    Haşlanan patatesleri sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Ezerek püre haline getirin. Küp doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
    Ezdiğiniz patatesleri ilave edip tuz ve baharatlarla tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için unu geniş bir yoğurma kabına eleyin.
    Tuzu ilave edin ve azar azar su ekleyerek yoğurun. Hamur kıvam almaya başlayınca üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika dinlendirin.
    Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açın. Yuvarlak bir kalıp yardımıyla parçalar kesin.
    Ortalarına patatesli harçtan yerleştirip alt kısımdan başlayarak hamurun kenarları birbirini üstüne binecek şekilde kapatın.
    Tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Üzeri için tereyağını eritip kırmızı pul biber ekleyin. Mantının üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
#08.09.2022 17:54 0 0 0
  • Peynirli Gürcü Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Peynirli Gürcü Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    1 kg un
    1.5 tatlı kaşığı tuz
    Ilık su

    İç harcı için

    500 g beyaz peynir
    Yarım demet maydanoz

    Üzeri için

    100 g tereyağı
    Kırmızı toz biber

    Peynirli Gürcü Mantısı Nasıl Yapılır?
    Hamuru için un ve kabartma tozunu geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek sert kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için rendelediğiniz beyaz peyniri ince kıydığınız maydanozla geniş bir kasede karıştırın. Dinlenen hamuru unlanmış tezgaha alarak 2 mm kalınlığında açın. Orta boy yuvarlak bir kalıpla parçalar kesin. Ortasına peynirli harçtan yerleştirin. Hamurların kenarlarını ortaya doğru büzerek kapatın ve bohça şekli verin. Mantıları tuzlu kaynar suda haşlayın. Mantılar suyun üzerine çıkmaya başlayınca bir kevgir yardımıyla sudan çıkartın. Üzeri için tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Kırımızı toz biberi ilave edip karıştırın. Biberli yağı mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.
#08.09.2022 18:00 0 0 0
  • Sinop Mantısı

    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Yöresel lezzetler arasında yer alan mantı, yörelere göre farklı versiyonlarla sunulabilir. Sinop mantısını, meşhur Kayseri mantısından ayıran en önemli özellik, yapımında ceviz kullanılmasıdır. İç harcı kıyma ve soğanla doldurulan bu mantı, haşlama usulüyle pişirilir. Daha sonra servis tabağına aktarılır. Sarımsaklı yoğurt ve ceviz eşliğinde servis edilir. Malzemeleriniz hazırsa, ev yapımı Sinop mantısı nasıl yapılır gelin birlikte görelim.


    Sinop Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Hamuru için

    2 yumurta
    2 su bardağı su
    Aldığı kadar un

    İç harcı için

    1 soğan
    400 g kıyma
    1 tatlı kaşığı karabiber

    Haşlamak için

    Zeytinyağı
    Tuz
    Su

    Sosu için

    3 diş sarımsak
    2 su bardağı yoğurt
    200 g tereyağı
    2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi

    Sinop Mantısı Nasıl Yapılır?

    Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir kaba alarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
    İç harcını hazırlamak için, soğanı geniş bir kaba rendeleyin. Kıyma ve karabiber ekleyip karıştırın.
    Dinlenen hamuru iki bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini unlayarak açın ve kare parçalar kesin.
    Kare parçalara kıymalı harçtan yerleştirip hamurun iki çapraz köşesini içe ve dışa bükerek kapatın.
    Tencerenin içine çok az zeytinyağı ve tuz ekleyin. Mantı hamurunu tencerede haşlayın.
    Sosu için, ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyerek hafif çırpın. Pişen mantıları bir servis tabağına alın.
    Üzerine tereyağında kavurduğunuz cevizleri ilave edin ve yoğurtla birlikte sunuma hazırlayın.
    Sinop mantısını, kolay bir şekilde hazırlanan patates köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

    Sinop Mantısının Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hamurun kıvamıdır. Hamurun kıvamı tutuncaya kadar yoğurma işlemine devam edin. Topaklanmalar olursa elinizi yumruk şekline getirin ve bu bölgelere bastırın.
    İç harcı ilave etmeden önce soğuduğundan emin olun. Bu esnada hamuru dinlendirebilirsiniz.
    Dilerseniz mantıları haşlarken tavuk suyu veya et suyu kullanabilirsiniz. Bu sayede aroması artacaktır.
    Kaynama işleminde suyun taşmaması için, tencerenin kapağını aralık bırakacak şekilde kapatın.

    1 Porsiyon Sinop Mantısı Kaç Kaloridir?

    Besin değerleri bakımından zengin olan Sinop mantısının bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir.
#08.09.2022 18:06 0 0 0
  • Sosyete Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri

    Sosyete mantısı, klasik mantı hamuru ve kıymalı iç harç ile hazırlanır. Kayseri mantısının aksine gül şekli verilerek sarılır ve oldukça büyük bir yapısı vardır. Haşlama yerine kızartma usulüyle pişirilir. Görünümü ile gül böreğine benzetilen sosyete mantısı, yoğurt ve sos eşliğinde sunulur. Peki, 'Evde sosyete mantısı nasıl yapılır?' Farklı görünümü, şık sunumu ve lezzeti ile nefis sosyete mantısı tarifine geçebiliriz.



    Sosyete Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    2 yufka
    250 g kıyma
    1 soğan
    Tuz
    Karabiber

    Kızartmak için

    Ayçiçek yağı

    Üzeri için

    1 su bardağı yoğurt
    Tuz
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı tereyağı
    1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Sosyete Mantısı Nasıl Yapılır?

    Yufkaları üst üste koyup 4 eşit üçgen kesin. İç harcı için; kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
    Harcı yufkalara paylaştırıp, üçgenlerin her birini rulo şeklinde sarın ve kendi etrafında bükerek şekil verin. Açılmaması için kürdanla ucunu sabitleyin.
    Ayçiçek yağını tavada kızdırın. Yufkaları kızgın yağda kızartıp havlu kağıt serili tabağa alın. Üzeri için tereyağını kızdırıp toz biberi ekleyin. Yoğurdu bir kasede çırpın.
    Ezdiğiniz sarımsakları ilave edip karıştırın. Mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurt, sonra kırmızı biberli yağ gezdirerek servis yapın.

    Sosyete Mantısının Püf Noktaları Nelerdir?

    İç harcında kullanacağınız kıymaları kavurmayın. Çiğ bir şekilde baharatla harmanlayıp, yufkanın içerisine yerleştirin.
    Yufkanın içini çok fazla doldurmamaya özen gösterin. Bu sayede taşmasını önleyebilirsiniz.
    İsteğe göre tavuk kıyması veya patatesli harç da kullanılabilir.
    Kızarttığınız mantıları kağıt havluda süzün ve servis tabağına alın.
    Kızartmak yerine fırınlamak istiyorsanız, hamurun üstüne su serpiştirin ve fırına atın.

    1 Porsiyon Sosyete Mantısı Kaç Kalori?

    Bir porsiyon sosyete mantısı yaklaşık 150 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek bir besindir.
#08.09.2022 18:31 0 0 0
  • Vejetaryen Mantı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Vejetaryen Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 su bardağı un
    1 yumurta
    Yarım su bardağı su
    tuz

    İç malzeme için

    1 su bardağı yasemin pirinci
    1 soğan
    1 kereviz
    2 pırasa
    2 havuç
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    1 su bardağı sıcak su
    tuz
    karabiber

    Sos için

    3 domates
    2~3 diş sarımsak
    2 çorba kaşığı zeytinyağı
    tuz
    karabiber
    1 su bardağı yoğurt
    1 rendelenmiş havuç
    5~6 dal maydanoz

    Vejetaryen Mantı Nasıl Yapılır?

    Unu hamur yoğurma kabına alıp su, yumurta ve tuz ilave ederek yoğurun. Hamuru iki bezeye ayırıp üzerini nemli bir bezle örtün. 20 dakika bekletin.
    Pirinci ılık tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Soğanı temizleyip kıyın. Kereviz, pırasa ve havuçları temizleyip soğanla birlikte robotta ezin.
    Sos için, zeytinyağını ısıtıp sebze karışımını ekleyerek soteleyin. Bir bardak su ve tuzu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca pirinci ekleyip karıştırın.
    Kısık ateşte pirinç suyunu çekene kadar pişirin. Karabiber ekleyip tatlandırın. Ocaktan alıp dinlendirin.
    Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerinde oklava ile açın. Yufkaları kalp şeklinde kalıpla kesin. Elde ettiğiniz kalp şeklindeki hamurların yarısını ayırın.
    Yarısının ortasına pirinçli karışımı paylaştırın. Kalan kalpleri üzerine yerleştirip kenarlarını bastırarak açılmamasını sağlayın.
    Hazırladığınız mantıları yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
    Tepsiyi fırından çıkarıp sıcak suyu mantıları n üzerine gezdirin ve tuz serpin. Tekrar fırına verip suyunu çekinceye kadar pişirin.
    Sos için, domatesleri yıkayıp rendeleyin. Sarımsakları soyup kıyın. Zeytinyağını küçük bir tavada ısıtıp sarımsağı ekleyin ve hafifçe soteleyin.
    Domatesi ilave edip kavurun. Tuz ve karabiber serpip ocaktan alın. Mantıyı servis tabağına alın. Maydanoz, rendelenmiş havuç ve yoğurt ilave ederek servis yapın.
#08.09.2022 18:41 0 0 0
  • Yağ Mantısı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri
    Kayseri mantısının yeri bir başka olsa da, bu kez yağ mantısı tarifi ile karşınızdayız. Kayseri ile özdeşleşen yağ mantısı, klasik mantıdan farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. İç harcı kıyma ile doldurulan bu mantı, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Pişen mantılar, yoğurt ve pul biber ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, nefis yağ mantısı tarifi için detaylara geçebiliri


    Yağ Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 yumurta
    1.5 su bardağı ılık su
    2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı yoğurt
    Yarım paket yaş maya
    3.5 su bardağı un
    Tuz

    İç malzeme için

    200 gr kıyma
    Kırmızı pul biber
    Kimyon
    Karabiber
    Tuz

    Kızartmak için

    Ayçiçek yağı

    Üzeri için

    2 su bardağı yoğurt
    80 gr tereyağı
    2 diş sarımsak
    1 yemek kaşığı domates salçası

    Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

    Mayayı suyun içinde eritin. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Mayalı suyu ekleyin.
    Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
    Kıymaya, pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve 6-7 cm’lik kareler kesin.
    İçlerine kıyma harcından yerleştirin. Uçlarını birleştirip kapatın.
    Mantıları kapatma yerleri altta kalacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
    Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
    Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağdan gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

    Yağ Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hamurunda ılık su kullanarak, mayanın çözülme süresini kısaltabilirsiniz.
    Kıymalı harcı streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Böylece lezzeti daha yoğun olacaktır.
    Eğer kızartmak istemiyorsanız, mantı hamurunun üzerine tereyağı sürebilir, 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz.
    Hazırladığınız yağ mantısını, pul biber, nane ve sumak ile zenginleştirmeyi unutmayın.

    1 Porsiyon Yağ Mantısı Kaç Kalori?

    Yağ mantısının 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 275 kalori değerindedir.
#08.09.2022 18:43 0 0 0
  • Mercimekli Mantı
    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Mercimekli Mantı Tarifi İçin malzemeler

    Hamur için

    15 gr tereyağı
    4.5 su bardağı un
    2 yumurta
    1 su bardağı su
    tuz

    İç malzeme için

    15 gr tereyağı
    2 su bardağı yeşil mercimek
    2 soğan
    tuz
    karabiber

    Domatesli sos için

    15 gr tereyağı
    4 domates
    1 çorba kaşığı biber salçası
    tuz
    karabiber

    Yoğurtlu sos için

    6~7 diş sarımsak
    1 su bardağı yoğurt
    1’er çay kaşığı nane ve sumak
    tuz

    Mercimekli Mantı Nasıl Yapılır?

    Mercimeği akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Soğanları temizleyip kıyın.
    Tereyağını tavada eritip soğanları ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Mercimek, karabiber ve tuzu ilave edip kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
    Unu bir tutam tuzla hamur yoğurma kabına alıp harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp bir kaşık eritilmiş tereyağı, iki yumurta ve bir bardak su ekleyip yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 10 dakika kadar dinlendirin.
    Hamuru üç bezeye ayırın. Her parçayı ince açıp iri kareler halinde kesin. Her kareye fındık büyüklüğünde mercimekli harç yerleştirin ve iki ucunu üçgen olacak şekilde birleştirin. Uçlarından tutup çapraz olacak şekilde üst üste yapıştırın.
    Altı bardak suyu tencerede kaynatıp tuz ekleyin. Mantıları ilave edip 15 dakika kadar haşlayın.
    Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını tavada eritin. Domates, biber salçası, tuz ve karabiberi ilave edip koyu bir salça kıvamında pişirin.
    Sarımsakları temizleyip ezin ve yoğurtla karıştırın. Mantıyı servis tabağına alıp üzerine yoğurt ve domatesli sosu gezdirerek dökün. Nane ve sumak serpiştirip servis yapın.
#08.09.2022 19:13 0 0 0
  • Afiyet olsun.
#08.09.2022 19:29 0 0 0
#16.06.2023 22:41 0 0 0
  • @GS2004 adlı üyeden alıntı:
    Klasik tariflerden sıkılanlar için mutlaka denemeniz gereken mantı tariflerini bir araya getirdim. İşte, peravu, hingel, saçaklı gibi çeşitleriyle birbirinden lezzetli ve farklı nefis mantı tarifileri




    Kayseri Mantısı




    Klasik tariflerden sıkılanlar için  değişik  Mantı Tarifleri


    Göçebe Türkler tarafından Anadolu'ya getirilen klasik mantı, Kayseri ile özdeşleştirilmiştir. Temel malzemeleri kıyma ve hamur olan bu yemek, tatar böreği olarak da bilinir. Kırgız ve Kazak mutfağında farklı tekniklerle hazırlanan mantı, vücuda gerekli olan enerjiyi verir. Protein değeri yüksek olduğu için, sporculara tavsiye edilen besin kaynaklarından biridir. Kayseri mantısının en önemli özelliği, boyutlarının küçük olmasıdır. İşin sırrı ise bir kaşığa 40 adet mantı sığdırmakta yatıyor. Hazırsanız, lezzetiyle dillere destan olan Kayseri mantısı nasıl yapılır sorusu için tarife geçelim.


    Kayseri Mantısı Tarifi İçin malzemeler

    Malzemeler

    1 yumurta
    1 su bardağı ılık su
    3 su bardağı un
    Tuz

    İç malzeme için

    200 gr kıyma
    1 küçük boy soğan
    Karabiber
    Kırmızı pul biber
    Tuz

    Üzeri için

    Sarımsaklı yoğurt
    80 gr tereyağı
    2 yemek kaşığı domates salçası
    Nane

    Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?
    Öncelikle su, tuz ve yumurtayı bir kasede çırpın. Çırpma işlemi tamamlandığında üzerine un ekleyerek yoğurmaya başlayın.
    Hamurun kıvamı çok yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz. Üzerini örterek 30 dakika dinlendirin.
    Harcı için kullanacağınız soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin. Kıyma için tuz, pul biber ve karabiber ekleyin. İsteğe göre farklı baharatlar da ilave edilebilir.
    Hamuru unlanmış tezgahta açıp küçük küçük kareler kesin. İçlerini kıyma harcı ile doldurun, bohça şeklinde kapatın.
    O esnada tencerenin içerisine su ve tuz ekleyerek kaynatmaya başlayın. Hazırlanan mantıları kaynayan suda pişirin.
    Üzeri için tereyağını eritip salçayı kavurun. Mantı tenceresine aktarıp 10 dakika daha pişirin. Servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurt, nane ve sumak ilave edebilirsiniz.
    Ev mantısını, hafif bir atıştırmalık olan fırında mücver ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

    Kayseri Mantısının Püf Noktaları Nelerdir?

    Mantı hamurunu hazırlarken yoğurma işlemine özen gösterin. Hamur, topak topak kalırsa yoğurma işlemine devam edebilirsiniz.
    İç harcı doldurulmadan önce hamurun üzerine nemli bez ile kapalı ve yaklaşık 30 dakika dinlendirilmelidir.
    Kıymalı harcın sulu olmaması da oldukça önemlidir. Bu nedenle harcı hazırladıktan sonra buzdolabında dinlenmeye bırakabilirsiniz.
    Mantı hamurunu açmaya başladığınızda hızlı olmanız gerekir. Hamurun kurumaması için, harç doldurulduktan sonra bekletilmeden kapatılmalıdır.
    Lezzetini arttırmak için haşlama suyunun içine tavuk veya et suyu katabilirsiniz.
    Kaynama işlemi sırasında tencerenin kapağını kapatmayın.
    Mantı ne kadar sürede pişer? Hazır mantılar ortalama 10 dakika da pişerken, ev yapımı mantılar 12-15 dakika içerisinde pişer.

    1 Porsiyon Kayseri Mantısı Kaç Kaloridir?

    100 gramlık bir porsiyonda Kayseri mantısı yaklaşık 170 kaloridir. Farklı çeşitleriyle sunulan mantının besin değerleri de yüksektir.
    Orijinali Göster...
#23.06.2023 11:07 0 0 0