2 paket eti burçak
3 yemek kaşığı tereyağı
Dolgu Malzemesi;
1 paket krema
2 paket labne (400 g)
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
1 paket vanilya
Yarım limon suyu ve rendesi
Limon Peltesi İçin;
1 limon suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı su
1 tane yumurta
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya
Tarifi'n Yapılışı:
Bisküvileri elimizle veya rondo ile un haline getirelim. Tereyağını eritip bisküvilerle iyice karıştırarak bisküvilerin tereyağını içine çekmesini sağlayıp yağlı kağıt serdiğimiz kalıbın tabanına elimizle sıkıştırarak tabanı oluşturalım.
Tüm dolgu malzemesini derin bir kaba alıp çırpma teli veya çatal ile iyice çırpıp hazırladığımız tabanın üzerine dökelim ve 180 derece fırında üzeri hafif sararana kadar pişirelim.
Fırından çıkardığınızda dolgu kısmı size pişmemiş gibi gelebilir, soğudukça toparlanacaktır.
Fırından çıkınca soğumaya bırakalım.
Peltesini hazırlamak için pelte malzemelerinin hepsini iyice çırpıp sürekli karıştırarak pişirelim ve
ılımış cheesecakemizin üzerine döküp buzdolabına koyalım.
Bu şekilde en az 5 saat beklemeli. Ayrıca üzerindeki pelte yumurta kokmuyor belirteyim. Afiyet olsun.