Regl Döneminde Tatlı Tüketme İsteğine Karşı Neler Yapabilirsiniz

Son güncelleme: 12.09.2022 14:19
  • Regl dönemi yaklaşan birçok kadın şeker açlığı hissi çekmektedir. Özellikle regl sonrasında tatlı yeme isteği hat safhadadır. Bu dönemlerde şeker açlığını hisseden kadınların kurtarıcısı olacak mükemmel bitki: Yasemin çiçeği’dir. Yasemin çiçeği çayı, şeker isteğinin yanında regl sancılarına karşı da etkili olmaktadır. Yasemin çiçeği çayı içildikten beş dakika sonra hatta henüz içerken şeker açlığınızın ortadan kalktığını hayretle göreceksiniz. Şeker açlığına bağlı abur cubur yeme istediği de ortadan kalkacaktır. Dikkat edilmesi gereken önemli husus ise yasemin çiçeğinin doğru türünün kullanılmasıdır.

    Ayrıca; diyabet hastalığı olan kişilerde da şekere karşı ilgi büyüktür. Bu isteği durdurmanın en güzel yolu yasemin çiçeği çayının tüketilmesidir. Özellikle Uzakdoğu da Japonya,Çin,Hindistan gibi ülkelerde yeşil çayın içerisine yasemin çiçeği konulmaktadır. Şeker ihtiyacına göre kullanmanız gereken tek başına yasemin çiçeğidir.
    Regl Döneminde Yasemin Bitki Çayı Hazırlanışı Nasıl Olmalıdır?
    Yasemin Bitki çayı hazırlanması ise, bir bardak suya tepeleme bir tatlı kaşığı yasemin çiçeği atılarak altı- yedi dakika kaynatılması şeklindedir. Ilıyınca 5-10 dakika içerisinde yavaş yavaş içilmesi gerekir. Aç-tok fark etmeden günde iki kez yapılabilir.


    Emziren Anneler Neden Yasemin Çayından Uzak Durmalı

    Yasemin çiçeği, yüksek olan prolaktin hormonu değerini de düşürmektedir. Yani, laktasyon döneminde olan emziren annelerin yasemin çiçeği çayından uzak durmaları gerekir.


    Yasemin Çiçeği Başka Hangi Alanlarda Kullanılır?


    ➢ Kanser tedavisinde yardımcı,

    ➢ İshal tedavisinde yardımcı,

    ➢ Karın ağrısına karşı etkili,

    ➢ Afrodizyak etkili,

    ➢ Dolaşım düzenleyici,




    ➢ Kan şekerini düşürücü,

    ➢ İnsülin hormonu düzenleyici,

    ➢ Antioksidan,

    ➢ İltihaplı eklem romatizmasında yardımcı,

    ➢ Sakinleştirici,

    ➢ Adet sancılarına karşı,

    ➢ Cinsel gücü arttırıcı,

    ➢ Genel karaciğer şikâyetlerinde etkili,

    ➢ HBV enfeksiyonuna karşı,

    ➢ Ağız kokusu giderici,

    ➢ İdrar söktürücü olarak yardımcı ve destekleyicidir.


    Regl Dönemi Oluşan Ödem ve Şişliklere Karşı Mısır Püskülü ve Kiraz Sapı!

    Kadınlarda regl dönemi öncesinde yüz ve ellerinde ödem oluşur. Oluşan ödemi atmak için kurutulmuş kiraz sapı veya mısır püskülü kullanılması etkili olmaktadır. Bu dönemde aşırı tuz tüketimi başta olmak üzere ağır tatlı, gazlı içeceklerden uzak durulması faydalı olacaktır.

    Bir su bardağı suda 10 dakika demlenen kiraz sapı bitkisi; günde bir kez kahvaltıdan iki saat sonra içilerek bu kürü uygulayabilirsiniz. Aynı şekilde bir su bardağı suda beş dakika demlenen mısır püskülü günde bir kez akşam yemeğinden iki saat sonra içmelisiniz.

    Prof . İbrahim Saraçoğlu
#11.09.2022 19:57 1 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler
#12.09.2022 14:19 0 0 0